Kerstsingle Ron van Hoof met Krekelkoor | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Het Krekelkoor met Ron van Hoof bij de opname van de kerstsingle.</p>

Het Krekelkoor met Ron van Hoof bij de opname van de kerstsingle.

(Foto: )

Kerstsingle Ron van Hoof met Krekelkoor

PUTTE - HUIJBERGEN - De Putse zanger Ron van Hoof kan niet stilzitten, dat hebben we wel gemerkt. Ook tijdens de corona bracht hij twee nieuwe singles uit, en dit niet zonder succes.


En nu is het zover, Ron komt met zijn tiende single uit deze winter.
Al jaren lang loopt Ron met de plannen om een kerstsingle uitte brengen, maar het is er nooit echt van gekomen. Ieder jaar zo rond november dacht hij “ik had een kerstnummer willen uitbrengen”.... En nu is het er dan toch eindelijk van gekomen.

In de snikhete zomermaanden, waarin zijn single ‘Zin in de zomer’ volop op alle radiozenders te beluisteren was, zat Ron in zijn muziekruimte thuis een kerstlied te schrijven. In augustus werden bij Laurens van Wessel in de studio de eerste muzikale lijntjes al opgenomen. Het is een kerstnummer met een boodschap. Zoals we gewend zijn van Ron heeft ook deze tekst weer net iets meer inhoud dan de doorsnee songteksten. Over het muzikale arrangement waren Ron en Laurens het snel eens, het lied moest een big-band sound hebben met een vrolijke toon, en met echte blaasinstrumenten, en zo is het wederom gelukt.

Boodschap

Als klap op de vuurpijl kwam het idee om een kinderkoor mee te laten zingen in dit nummer. Ron wist dat er in Huijbergen een kinderkoor is, het “Krekelkoor”. Er werd contact gezocht en het koor was meteen dolenthousiast om mee te werken aan deze single. Er werd hard gerepeteerd, de kids waren dolblij dat ze mochten zingen in een “echte studio” waar zelfs Frans Bauer al zijn nummers opneemt.
Bij deze single mag een videoclip natuurlijk niet ontbreken. De clip heeft een huiselijke sfeer, leuke verhaallijn en verrassende aspecten. En natuurlijk is het “krekelkoor” ook te bewonderen in deze clip.
Kortom: een mooie, gezellige en vrolijke kerstsingle, met een boodschap die luistert naar de titel: “Als het kerstfeest is”

Meer berichten