Meto keepers: Werner Nuijten, Joeri Nooijens, Hugo Bos, Bram Konings, Nathan Fix en Peter Verresen.
Meto keepers: Werner Nuijten, Joeri Nooijens, Hugo Bos, Bram Konings, Nathan Fix en Peter Verresen.

Succes op basis enthousiasme en fanatisme

Algemeen

HOOGERHEIDE – Decennia vormde de voetbaltrots van Hoogerheide een vaste waarde op derde en veelal vierde klasse niveau. Jarenlang voer het METO-vlaggenschip een degelijke koers totdat de roemruchte vereniging langzaam maar zeker in slecht weer terechtkwam. In het zicht van de haven leed het schipbreuk en belandde noodgedwongen in de kelder van het amateurvoetbal. De Tricolores tonen echter veerkracht en zetten met nieuw elan op diverse fronten in op eerherstel. 

Vorig seizoen begroette METO in Fon van Zunderd een nieuwe roerganger. De voorzitter wist het viertal voetballende Snoeken Ronnie Wiltink, Bastian Schrauwen, Richard van Liere en Wesley de Nijs voor diverse functies te enthousiasmeren. Met hem keerde ook Leo Damme als technisch en verantwoordelijk man op de lange termijn terug op het oude nest. Voorts volgde Thomas Mangelaars Ronald Broos op als hoofdcoach. De roodwitblauwe metamorfose kreeg onlangs een extra dimensie met het aantrekken van twee oudgedienden als keepertrainer, Manfred Smout en Werner Nuijten.

Draai

Twintig seizoenen nam Peter Verresen (61) wekelijks de METO-goalies onder handen. Na vele jaren als aanvaller en middenvelder in dienst van METO 1 te hebben gespeeld combineerde hij afbouwen in de lagere elftallen met een baan als keeperstrainer. “Ad Kas vroeg me destijds. Zijn motto was geef ze oefenvormen en houd ze lekker bezig, meer was niet nodig. Ik had geen enkele ervaring en ben me gaan inlezen voor oefenstof. Later was er op internet ook veel te vinden. Ik probeerde aan sommige oefeningen mijn eigen draai te geven en alles met enthousiasme en fanatisme te doen”, blikt Peter Verresen terug.

In totaal had hij een kleine twintig verschillende keepers, als ook enkele gastdoelmannen en een achttal dames onder zijn hoede. Als geen ander kon hij genieten van het stoppen van een strafschop of geoefende interceptie. Natuurlijk staat de promotie naar de Derde klasse hem prettig bij, met minder plezier kijkt hij terug op de blessures van zijn keepers. Peter Verresen vervolgt: “Keepers zijn anders dan voetballers, komen echt om te trainen en gaan er altijd vol voor. Kortom, fijn om mee te werken. En hoewel ik het nog niet echt beu was besloot ik toch om mijn functie vacant te geven. Voor de keepers, met Bram Konings werk ik bijvoorbeeld al 14 jaar, is het misschien wel eens goed dat ze iets anders voorgeschoteld krijgen.”

Methode

Bram Konings vervolgt: ”Methode Verresen? Zijn trainingen waren altijd hard werken, maar gezellig. Het voelde altijd heel vertrouwd waardoor je naast de sport ook veel over het privéleven deelde. Ik zal zijn termen als daar waren ‘je traint voor jezelf’, ‘omhoog’, ‘pak het eens op’ en ik geef maar één foute bal per seizoen’ zeker gaan missen. Dit alles om iedereen scherp te houden tijdens de oefeningen. Nu hebben we twee oud-keepers met een andere manier van trainen en feedback geven. Een duo als vervanging voor één. Geeft aan hoe speciaal Peter zijn werk altijd is geweest!

Foto boven: Meto keepers: Werner Nuijten, Joeri Nooijens, Hugo Bos, Bram Konings, Nathan Fix en Peter Verresen.

Peter Verresen benoemd tot Lid van Verdienste bij METO

Peter Verresen wordt gehuldigd door Fon van Zunderd.