Ook verenigingen presenteren zich graag op de gezellige Braderie Halsteren.
Ook verenigingen presenteren zich graag op de gezellige Braderie Halsteren.

Braderie in dorpscentrum Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - Op zaterdag 16 en zondag 17 september staat het dorpscentrum in het teken van de jaarlijkse Braderie Halsteren. De organisatie is zoals altijd weer in vertrouwde handen van muziekvereniging Sint Cecilia Eensgezindheid uit Halsteren, in samenwerking met de Euromarkt. 

Dit evenement is één van de grootste in Halsteren met ruim één kilometer plezier op en rondom de Dorpsstraat en het Vogelenzangplein. Vorig jaar gooide de regen een beetje roet in het eten, maar zoals de voorspellingen er nu uit zien wordt het een geweldig mooi, droog en zonnig weekend, aldus Sint Cecilia Eensgezindheid.

De braderie, die vanaf het Vogelenzangplein tot aan het terras van 1633 loopt, is al jarenlang het traditionele evenement na de zomervakantie, waar iedereen in Halsteren elkaar weer ontmoet en bij kan kletsen. Zoals altijd is de Dorpsstraat weer afgeladen met allerlei marktkramen en nemen stichtingen en verenigingen die het dorp rijk is ook deel aan de braderie.

De Halsterse Harmonie, Drumband en Opleidingsorkest van Sint Cecilia Eensgezindheid zullen zelf ook nadrukkelijk aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan hun welbekende ‘loterei’ met leuke prijzen.

De opening van de braderie vindt zaterdag plaats om 11:00 uur op de muziekkiosk bij het Burgemeester Mastboomplein. Wethouder Dominique Hopmans zal namens het college aanwezig zijn. De braderie is beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Optredens

Gedurende beide dagen zullen er allerlei bandjes en muziekgroepen op het parcours en in de traditionele kiosk aanwezig zijn. Al rond april/mei is er contact met diverse orkesten/muzikanten en bandjes of ze aankomende braderie weer op willen treden. “We zijn blij dat er weer veel bandjes/muzikanten en zangers acte de présence komen geven”, aldus Jesse Bouwman, bestuurslid Sint Cecilia Eensgezindheid. “Dat zorgt voor erg veel sfeer rondom de Dorpsstraat en kleedt de braderie prima aan. We hebben beide dagen een heel divers programma. De hele dag zullen er bandjes en muzikanten uit de regio optreden op onze muziekkiosk.”

Gezellig

De Braderie Halsteren is meer dan alleen kramen. Er zijn dit jaar ook weer heel veel verenigingen en organisaties uit de omgeving die zich graag aan het publiek presenteren.

Ook de cafés en winkeliers pakken deze dagen weer extra uit. Denk bijvoorbeeld aan buitenbars, terrassen en optredens bij horecazaken en aantrekkelijke aanbiedingen bij winkeliers. En zoals ieder jaar wordt er weer ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein een leuke kinderbraderie opgesteld.

Kortom: de Halsterse braderie staat dus ook dit jaar weer geheel in het teken van plezier, leuke koopjes, lekkere hapjes, sfeervolle muziek en vooral veel gezelligheid. ‘We kijken uit naar uw komst. Tot 16 en 17 september!’

Braderie Halsteren
Braderie Halsteren
Braderie Halsteren
Braderie Halsteren