Actie op de Braderie Halsteren vanuit de organiserende harmonie Sint Cecilia.
Actie op de Braderie Halsteren vanuit de organiserende harmonie Sint Cecilia. Foto: Bep Tielemans

Braderie Halsteren gaat door!

Algemeen

HALSTEREN - Op zaterdag 18 en zondag 19 september is het weer braderie in Halsteren. De organisatie is zoals altijd weer in handen van muziekvereniging Sint Cecilia Eensgezindheid Halsteren, in samenwerking met de Euromarkt. 

Dit evenement is één van de grootste in Halsteren, met ruim één kilometer plezier op en rondom de Dorpsstraat en het Vogelenzangplein. Vorig jaar kon de braderie niet doorgaan wegens alle corona-maatregelen. Maar de versoepelingen gaan ondertussen de goede kant op. Het enige wat momenteel de braderie nog in de weg lijkt te staan is de 1,5-meter-maatregel. Voorzitter Paul Schut van Sint Cecilia Eensgezindheid heeft goede hoop dat deze de komende maanden zal komen te vervallen. “En de braderie is zo’n mooie, echt Halsterse traditie, dus heeft Sint Cecilia Eensgezindheid aangegeven: We gaan er voor!”

De braderie, die vanaf de Martinuskerk tot aan de Vogelenzang loopt, is al jarenlang het traditionele evenement na de zomervakantie, waar iedereen in Halsteren elkaar weer ontmoet en bij kan kletsen. Zoals altijd is de Dorpsstraat weer afgeladen met allerlei marktkramen en nemen de stichtingen en verenigingen die Halsteren rijk is ook deel aan de braderie. En het Vogelenzangplein zal vanaf dit jaar zoveel mogelijk gevuld worden met kermisattracties. De gezellige Halsterse harmonie en drumband Sint Cecilia Eensgezindheid zal zelf nadrukkelijk aanwezig zijn.

En dan niet alleen muzikaal. Beide dagen zullen er ook allerlei bandjes en muziekgroepen op het parcours en op de traditionele kiosk aan het Burgemeester Mastboomplein aanwezig zijn. De braderie is meer dan alleen wat kramen. Er zijn dit jaar heel veel verenigingen en organisaties uit de omgeving die graag aan het publiek demonstreren waar zij voor staan. Ook de cafés en winkeliers pakken deze dagen weer extra uit. En zoals ieder jaar wordt er weer ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein een leuke kinderbraderie opgesteld.

Kortom: de Halsterse braderie staat dus ook dit jaar weer geheel in het teken van plezier, leuke koopjes, lekkere hapjes, sfeervolle muziek en vooral veel gezelligheid. Iets wat we na een periode van allerlei maatregelen weer goed kunnen gebruiken! Voor alle informatie over de braderie kunt u terecht bij Carla van der Westen 06-10744297, braderiehalsteren@live.nl en www.braderiehalsteren.nl