De altijd drukbezochte Braderie in het centrum van Halsteren biedt voor ieder wat wils.
De altijd drukbezochte Braderie in het centrum van Halsteren biedt voor ieder wat wils. Foto: Bep Tielemans

Braderie in dorpscentrum Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - Op zaterdag 17 en zondag 18 september is het weer braderie in Halsteren. De organisatie is zoals altijd weer in handen van muziekvereniging Sint Cecilia Eensgezindheid Halsteren, in samenwerking met de Euromarkt. 

Dit evenement is één van de grootste in Halsteren met ruim één kilometer plezier op en rondom de Dorpsstraat en het Vogelenzangplein. De afgelopen twee jaar kon de braderie helaas niet doorgaan wegens alle corona-beperkingen. ‘Gelukkig kunnen we dit nu achterwege laten, en staan we te springen om iedereen weer te mogen verwelkomen op de echte Halsterse Braderie’, laat de organiserende muziekvereniging Sint Cecilia Eensgezindheid weten. 

De braderie, die vanaf het Vogelenzangplein tot aan het oude raadhuis 1633 loopt, is al jarenlang het traditionele evenement na de zomervakantie, waar iedereen in Halsteren elkaar weer ontmoet en bij kan kletsen. Zoals altijd is de Dorpsstraat weer afgeladen met allerlei marktkramen en nemen stichtingen en verenigingen die het dorp rijk is ook deel aan de braderie. 

De gezellige Halsterse Harmonie, Drumband en Opleidingsorkest Sint Cecilia Eensgezindheid zal zelf ook nadrukkelijk aanwezig zijn. 

De opening van de braderie vindt zaterdag plaats om 11:00 op de muziekkiosk. De braderie is beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Beide dagen zullen er ook allerlei bandjes en muziekgroepen op het parcours en op de traditionele kiosk aan het Burgemeester Mastboomplein aanwezig zijn. Bijzonder is dat dit jaar ook een theatergroep zich zal laten zien op de muziekkiosk.

De braderie is meer dan alleen wat kramen. Er zijn dit jaar heel veel verenigingen en organisaties uit de omgeving die graag aan het publiek demonstreren waar zij voor staan. Ook de cafés en winkeliers pakken deze dagen weer extra uit. Denk bijvoorbeeld aan buitenbars, terrassen en optredens bij horecazaken en aantrekkelijke aanbiedingen bij winkeliers. En zoals ieder jaar wordt er weer ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein een leuke kinderbraderie opgesteld.

Kortom: de Halsterse braderie staat dus ook dit jaar weer geheel in het teken van plezier, leuke koopjes, lekkere hapjes, sfeervolle muziek en vooral veel gezelligheid. Iets wat we na een periode van allerlei maatregelen weer goed kunnen gebruiken! Nu nog even duimen voor een heerlijk septemberzonnetje!
 

Afbeelding