Pippa Rensen uit Halsteren speelt de rol van Trui in het openluchtspektakelstuk '53.
Pippa Rensen uit Halsteren speelt de rol van Trui in het openluchtspektakelstuk '53. Foto: Dennis van Loenhout

Op naar sterrencarrière dankzij ‘53

Algemeen

HALSTEREN - De première van ’53 is nabij. Het spektakelstuk van De Vierschaar over de Watersnoodramp van 1953 is een spectaculaire productie die niet onderdoet voor professionele theaterstukken of musicals. De lokale acteurs en actrices zijn de kers op de taart, zoals Pippa Rensen, uit Halsteren.

Ze is pas 11 jaar oud, en Pippa Rensen is pas sinds een week groep 8-leerling op basisschool De Rode Schouw. De grote vakantie mist ze wel een beetje, maar gelukkig voor Pippa is er genoeg om zich op te verheugen. ’53 bijvoorbeeld, de Vierschaar-productie waarin ze de rol van Trui op zich mag nemen. “Toen ik vorig jaar Les Misérables had gezien wist ik meteen dat ik dit ook wilde”, vertelt ze, “dus toen ik me had aangemeld hoopte ik bij het kinderensemble te komen. Dat ik meteen zo’n grote rol zou krijgen had ik echt nooit durven dromen!” Kennelijk heeft Pippa indruk gemaakt bij De Vierschaar. Niet zo raar, want al haar hele leven lang vindt Pippa zingen, dansen en acteren het leukste wat er is. Hoe dat komt, dat weet ze zelf eigenlijk ook niet. “Ik vind het gewoon leuk om mensen te vermaken”, zegt ze schouderophalend. Die kans krijgt ze in ’53, waar ze de rol van Trui op zich neemt en waar ze de ervaring die ze opdeed op de Telekids Musicalschool in de praktijk kan brengen. Trui is een speels meisje van 13, dat graag op avontuur gaat, en het leuk vindt om dingen met haar zus te doen. “Trui is 13”, zegt Pippa, “maar ze doet dingen die ik niet meer zou doen. Verstoppertje spelen, touwtje springen en dat soort ouderwetse spelletjes, dat is niks voor mij.”

Hoewel ze die spelletjes niet leuk vindt, houdt Pippa juist wél van oude dingen. Het verhaal van de Watersnoodramp, en hoe die huishield in haar woonplaats kent ze goed. Het Watersnoodmuseum, Neeltje Jans, Pippa is overal geweest en deed zelfs haar schoolwerkstuk over de Watersnoodramp. Haar cijfer? “Een 11”, glundert ze trots, “onze meester geeft bonuspunten als je iets heel goed doet.” Pippa belooft haar uiterste best te gaan doen op het podium van ‘53: “Ik hoop dat te zien is hoe hard we allemaal gewerkt hebben. We zijn al zo lang aan het repeteren, en het decor is zo vet!” Een beetje zenuwachtig is Pippa wel. Mag het ook, want straks zitten haar moeder, oma, oom, buren, vriendinnen en zelfs haar oude meester en juf op de tribune op de Waterschans. Maar zenuwen of niet, Pippa kijkt ook al vooruit: “Ik zou heel graag mijn werk willen maken van spelen in musicals, met liefst een hele grote hoofdrol.”