Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Zwaarbevochten derbywinst METO

HOOGERHEIDE – METO-WVV'67 betekende op de eerste zondag van november de opening van de onderlinge Woensdrechtse twisten. Het zonovergoten Jac van Hoek Sportpark aan de Huijbergseweg vormde het decor voor een clash tussen voetbalvrienden. De teams hebben weinig of geen geheimen voor elkaar. Bloedlijnen, vriendenbanden en oude liefdes geven de derby kleur. Erop of eronder.

Scrimmage

De bookmakers voorzagen op voorhand een favorietenrol de 'tricolores' uit Hoogerheide. De ploeg is mede toonaangevend in de Vierde Klasse A. WVV'67 boekte inmiddels drie driepunters en haakt bij de middenmoot aan. Toch was er in de beginfase van de wedstrijd geen sprake van enig krachtsverschil. Beide ploegen werkten hard. METO was met een inzet van Gijs Verresen op de paal dicht bij de opening van de score. Aan de andere kant was men gelukkig toen keeper Bram Konings diverse scrimmages voor zijn doel zonder schade doorstond. Het duel was volledig in balans toen Gijs Verresen op links in balbezit kwam, versnelde en ogenschijnlijk simpel de bal achter Brian Verbrugge schoot, 1-0. Amper vijf minuten later verdubbelde de topschutter de score door een fout in de WVV-verdediging op waarde te schatten en binnen te tikken.


In de tweede helft gooide WVV'67 qua fysieke inzet er een schepje bovenop. Zowel METO als ook de scheidsrechter van dienst had moeite met de andere wind. Zo strooide hij kwistig met gele kaarten en liet hij zware vergrijpen onbestraft. Na bijna een half uur zag het team van Gerard Lazarom haar inspanningen beloond. Sander de Nijs dook letterlijk en figuurlijk bij de tweede paal op en kopte al vallend de aansluitingstreffer binnen, 2-1.

Klusje

Lang mocht WVV'67 echter niet de hoop koesteren op meer. METO-middenvelder Martijn Pieters ging binnen de zestienmeter neer. De leidsman legde tot verbazing van de groenzwarte supportersschaar de bal op de stip. Andermaal Gijs Verresen ontfermde zich over het buitenkansje en maakte zijn hattrick volledig, 3-1. Het slotakkoord was echter toch weer voor WVV'67. Martijn de Nijs stopte Quirijn Schevenhoven onreglementair. Op drie minuten voor tijd klaarde aanvoerder Robin Schipperijn het klusje onberispelijk.

In de Gentlemens Derby werd de 3-2 eindstand door geen enkele deelnemer voorspeld. Maar liefst 23 inzenders noteerden een 3-1 overwinning van METO op WVV'67. Zij leiden derhalve gezamenlijk de tussenstand. Volgende Derby-afspraak: 18 november ODIO-METO.

METO: Bram Konings, Ferry de Weert, Donovan de Weert, Niels Adriaansen, Johan van Kalmthout, Martijn de Nijs, Levi Deelen (75. Joep van Kalmthout), Ruben Doggen (25. Martijn Pieters), Emiel Vogelaar, Jens Hermans, Gijs Verresen (89. Marijn van Kalmthout).


WVV'67: Brian Verbrugge, Matt Luijkx, Sander de Nijs, Max van Elzakker, Bjorn Verbrugge, Thijs de Ron (65. Thimo Rottier), Youri van der Meulen, Hessel van Aalzum, Robin Schipperijn, Bradley Smeekes, Quirijn Schevenhoven.

Score: 35 min: Gijs Verresen 1-0, 40 min: Gijs Verresen 2-0, 57 min: Sander de Nijs 2-1, 69 min: Gijs Verresen 3-1 (p), 87 min: Robin Schipperijn 3-2 (p).

Meer berichten