Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Vivoo-METO, Gijs Verresen (METO) torent hoog.
Vivoo-METO, Gijs Verresen (METO) torent hoog. Foto: Gijs Verresen (METO) torent hoog.

Puntendeling in Huijbergen

HUIJBERGEN - Vivoo – METO kopte de derbyaffiche in de Vierde Klasse B. Normaliter een interessante ontmoeting van een compact Huijbergs collectief contra het technisch verzorgde roodwitblauwe veldspel. Tegenwoordig een duel waarin broodnodige punten gesprokkeld worden om reeds vroeg in het seizoen een positie in de middenmoot te verschaffen. Beide teams streden derhalve om wat ze momenteel waard zijn. Echter de onderlinge twist werd afgesloten zoals hij anderhalf uur eerder begonnen was: 0 – 0.


Vivoo startte in de sterkst mogelijke opstelling. Achterin was aanvoerder Bouke de Waal terug van een blessure. Bij METO kampt Niels Adriaansen met blessureleed en kon coach Ronald Broos voor het eerst sinds lange tijd in de basisopstelling geen beroep op een van de gebroeders Van Kalmthout doen. Toch was het betere veldspel voor de bezoekers. Voor rust probeerde METO met goede bedoelingen het Huijbergse strafschopgebied voor zich te winnen. Echt uitgespeelde kansen bleven uit of Vivoo-keeper Robert Samek vormde een bekwame sta-in-de-weg. Vivoo speelde wederom op basis van degelijkheid.

In de tweede helft kroop de thuisploeg ietwat uit haar verdedigende schulp en liet na driekwart wedstrijd zelfs de grootste kans van de wedstrijd noteren. Invaller Dani Jonk bediende spits Dimitri Ceuppens op maat. Die twijfelde geen moment doch zijn snoeiharde inzet ging rakelings over. Kort daarop mocht de aanvaller opnieuw alleen op Hugo Bos (METO) af, enige aarzeling was voor Lennart Colin genoeg om glijdend redding te brengen.

Aan de andere kant was het METO die in de slotfase nog aanspraak op de zege leek te maken. De ingevallen Joep van Kalmthout vormde het eindstation van een goed opgezette aanval, diens schot werd gemakkelijk door Samek gekeerd. Tenslotte was het vlak voor het eindsignaal de eveneens ingevallen Skip Verhoeven, notabene Huijbergenaar, die tot tweemaal toe aanlegde. Gelukkig voor Vivoo deden de schoten zijn oude cluppie geen pijn.

Evenals vorig seizoen eindigde de derby tussen Vivoo en METO in een puntendeling. Een uitslag waar de talrijk opgekomen supporters mee konden leven. Ook trainer Ronald Broos (METO) vertelde trots op zijn team te zijn. “Het is een bekend gegeven dat we een team in opbouw zijn. Voor veel jongens was het de eerste echte derby ooit. Hierin zijn ze overeind gebleven. We maken mooie stappen.” Collega Andy Wierikx (Vivoo) toonde zich eveneens realistisch. Na de slechte seizoenstart te Putte wist het voor de derde opeenvolgende wedstrijd ongeslagen te blijven. “METO was meer in balbezit, wij hadden echter de beste kansen. Tevreden met puntje.”

In de Gentlemen Derby werd door geen van de 130 deelnemers 0-0 voorspeld!

Vivoo: Robert Samek, Jeroen van Gastel, Bouke de Waal, Niek Lameir, Remco Motzheim, Kaylan Timmermans, Robbert Cortie, Bas van der Heijden (28. Dani Jonk), Emile van der Beek (55. Jaap van den Akker), Roel Paulus, Dimitri Ceuppens.

METO: Hugo Bos, Donovan de Weert, Jeremy Deleu, Daan Verresen, Sander Bogers, Quinten Hunting (78. Skip Verhoeven), Lennart Colin, Jens Hermans, Bo Vriens (70. Joep van Kalmthout), Rimko Duchateau, Gijs Verresen.

Meer berichten