Sander Bogers, Yorick Theuns en Donovan de Weert
Sander Bogers, Yorick Theuns en Donovan de Weert

Noodgedwongen Roparun compromis voor METO

Algemeen

HOOGERHEIDE – Het venijn zit hem echt in de staart. Tot op de laatste speelronde blijft het in de Vierde Klasse B voor de Woensdrechtse afvaardiging spannend. WVV’67 speelde opnieuw een degelijk seizoen en verzekerde zich onlangs reeds van handhaving. In haar kielzog worstelen de overige drie in de middenmoot een verbeten strijd om het nacompetitiespook te ontlopen. ODIO beschikt over de beste papieren en heeft uit bij RSV aan een punt genoeg om zich definitief veilig te weten. Grenswachters speelt bij een zege bij Sprundel ook alle doemscenario’s van zich af. METO is louter gebaat bij een driepunter tegen regelrechte concurrent SVC. En… een goede afloop van de Roparun 2023!

Zondag 21 mei hoopte coach Ronald Broos op een goede dag van zijn team in duel met zijn voormalige werkgever Nieuw Borgvliet. De Bergenaren bekroonden enkele weken terug hun inspanningen al met een nacompetitieticket richting de Derde Klasse. In Hoogerheide liet het echter niet het beste van haar spel zien en METO zocht amechtig naar de laatste strohalm. 

METO vond die voor rust toen Geert Verstraten topschutter Gijs Verresen bediende. De spits faalde in tweede instantie niet, 1-0. Na de thee wederom een aanvallend en ook opnieuw scorend METO. Dit maal Daan Maasdijk als aangever voor Gijs Verresen, 2-0. Geert Verstraten nam kort daarop de derde treffer voor zijn rekening.
Nadat METO nog tweemaal de paal had geraakt kreeg Nieuw Borgvliet in de laatste minuut nog een strafschop te nemen. Goalie Bram Konings keerde doch zag de bal alsnog tegen de netten verdwijnen, 3-1.

Roparun

Op Tweede Pinksterdag gaat de Tricolores op bezoek in Standdaarbuiten alwaar bij winst, en hopelijk zege van ODIO bij RSV, een ongewenste verlenging van het seizoen kan worden voorkomen. Of METO op volle oorlogssterkte zal aantreden blijft vooralsnog even afwachten. Op zaterdag 27 mei gaat op Vliegveld Twenthe de 32e Roparun van start. 

Ook METO toont haar sociale karakter en heeft in de personen van Yorick Theuns, Sander Bogers en Donovan de Weert drie zonen in koers. 

Ster van Woensdrecht

Yorick Theuns (21) schopte het vorig seizoen tot eenmalig optreden in de hoofdmacht. Dit jaar maakte hij furore in het tweede elftal en had de Roparun al lang op zijn bucketlistje geplaatst. “Jaren terug was ik als pupil en junior vijf keer deelnemer aan de Ster van Woensdrecht. Het leek me prachtig om ook eens de echte Roparun eens te lopen. Sinds ik wist dat bij NNN aan kon sluiten ben ik serieus in training gegaan. Ik kijk er naar uit en ben er helemaal klaar voor”, aldus Yorick, Cork voor intimi, Theuns. 

Tijdens de ruim 500 kilometer waarin men in teamverband een sportieve prestatie levert om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker, loopt hij in Team NNN uit Bergen op Zoom gezelschap van Sander Bogers.
Ook de vleugelverdediger van METO 1 kijkt uit naar zijn eerste optreden in de Roparun. Evenals Theuns legde hij ooit de basis in voornoemde Ster van Woensdrecht.

Dubio

“Mijn schoonzusje was al een paar maal als fietser actief bij het team. Toen ze nog een loper zochten heb ik direct toegezegd. Ik wist toen nog niet dat het seizoen zich naar een dergelijke apotheose zou slepen en me voor zo’n dubio zou plaatsen. Ik ben er echter een heel jaar voor METO en daarnaast heb ik veel voor de Roparun getraind. Er is besloten tot een compromis. Na de finish in Rotterdam kom ik gelijk naar Standdaarbuiten en sluit ik aan”, aldus Sander Bogers (21).

Jubileum

Routinier Donovan de Weert (31) begint aan zijn derde Roparun in dienst van de L’Oslopers uit Ossendrecht en heeft eveneens een ontsnappingsclausule in gedachten. “In overleg met het team laat ik de finish aan me voorbij gaan en iets eerder uitstappen en me eveneens bij METO melden. Geen ideale situatie, ik weet het.”

De ervaring van de centrale verdediger is een van de vaste waarden waarop het elftal sinds maart 2008 bouwt. Ondanks twee seizoenen bij Roosendaal bereikte hij onlangs de mijlpaal van 250 competitiewedstrijden voor METO 1. 

“Top 3? ODIO-METO als 16-jarige. We wonnen met 0-5 en er was een hoop commotie om een loepzuivere goal van ODIO die werd afgekeurd. Verder een 2-0 zege in de finale van de nacompetitie tegen Hoeven, en een 6-2 overwinning op RBC thuis. Of er nog veel bijkomen? Studie en werk zijn steeds lastiger met trainen en wedstrijddagen te combineren. Ik ben nog aan het puzzelen”, knipoogt jubilaris Donovan de Weert.