Meto-Grenswachters 5-2 (2021-2022)
Meto-Grenswachters 5-2 (2021-2022)

Derby METO-Grenswachters

Algemeen

HOOGERHEIDE – METO-Grenswachters betekent op de eerste speelronde de aftrap van het Woensdrechtse derbyseizoen 2022-2023. Na de degradatie van Vivoo naar de Vijfde Klasse rest er nog een dozijn onderlinge duels. De wedstrijden maken deel uit van de collectieve machtsstrijd in de Vierde Klasse B. 

Naast prestige en onmetelijke eer tellen de punten volop mee in de jacht op de paar hoofdprijzen. Anders zijn ze nodig om allerlei noodprocedures te ontlopen. Zo zullen nummers 11, 12 en 13 de competitie rechtstreeks verlaten. Nummers 8, 9 en 10 mogen proberen in een toegift een degradatie te vermijden!

Voorbereiding

Zoals gebruikelijk vormen een drietal bekerwedstrijden de opmaat naar de reguliere competitie. Een serie krachtmetingen die veelal in het teken van het finetunen van de teams staan. 

METO kijkt terug op een geslaagde voorbereiding met onder meer bekerzeges op Vivoo en Schijf. “We staan er goed voor. We hebben een geslaagde aanloop gehad waarin de nieuwelingen zich in goeden doen hebben laten zien. Afgelopen weken hebben we conditioneel en tactisch stappen kunnen zetten, dus ik ben tevreden over hoe we er als ploeg voor staan. Iedereen is fit voor aanstaande zondag. Een wedstrijd waarin winst een must is, wil je uiteindelijk in de top-5 eindigen. Ik verwacht immers dat de verschillen in de Vierde Klasse, net als vorig jaar overigens, niet groot zullen zijn. De breedte en kwaliteit van de groep zal bepalend zijn. En bij METO hebben we daar momenteel geen klagen over”, aldus trainer Ronald Broos.

Teamsport

In Putte is collega Peter van Oirschot niet te benijden. Na vijf Ossendrechtse jaren in dienst van ODIO keerde hij deze zomer terug bij zijn oude en enige liefde Grenswachters. 

De 100-jarige vereniging kende een verre van vlekkeloze aanloop naar de aanstaande derby. Peter van Oirschot: “Bij Grenswachters hebben diverse spelers afscheid van de selectie genomen. Met het vertrek van topscorer Tim van den Bleeken en pinchhitter Nicky Verboven leveren we vooral aanvallend behoorlijk in. Daarnaast hebben we, in tegenstelling tot andere jaren, geen versterkingen naar Putte kunnen halen. We zullen derhalve moeten gaan roeien met de riemen die er zijn. Het team is goed zolang er geen schorsingen of blessures zijn. Enige tegenslag zal op voorhand lastig te repareren zijn. Verder moet men beseffen dat voetbal een teamsport is, waarin je je verantwoording moet pakken en niet vrijblijvend in en uit kan lopen. Kortom, met zijn allen staan we voor een enorme uitdaging.”

Historie 

2014-2015 Meto - Grenswachters 1 - 1: Antoine Hoendervangers (Meto), Raphael Verhaert (Grw). 2015-2016: Meto - Grenswachters 1 - 1: Kaylan Timmermans (Meto), Matheus Rodriques (Grw). 2017-2018 Meto - Grenswachters 0 - 2: Goals Grw: Joris Koeleman, Gijs van Landeghem. 2019-2020 Meto - Grenswachters 2 - 3: Goals Meto: Martijn Pieters, Levi Deelen, goals Grw. Ronald Clarijs (2), Ken Genee. 2021-2022 Meto - Grenswachters 5 - 2: Goals Meto: Jens Hermans, Daan Maasdijk, Geert Verstraten (2), Niels Adriaansen. Goals Grw: Mathijs Brok, Gijs van Landeghem.