Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

WVV’67 breekt eindelijk ban

WOENSDRECHT – Prijzen worden spreekwoordelijk pas aan de meet uitgereikt. Ook in het eerst post-coronaseizoen 2021-2022. In de Vierde Klasse B lijkt Wernhout op het kampioenschap af te stevenen. In haar kielzog doen BSC en Rimboe nog mee. Daarachter lijken vele teams zich in een grote middenmoot te stabiliseren. Hieronder vertoeven Grenswachters, METO, WVV’67 en ODIO. Zij vechten momenteel hun onderlinge prestigieuze strijd om de titel Woensdrechts beste uit. Het groenzwart van WVV’67 lijkt op koers te liggen, toch zeker na de derbywinst in eigen huis op concurrent ODIO.


WVV’67 verbaast dit seizoen vriend en vijand. Het wisselde een sterke serie af met achtereenvolgens verlies tegen Grenswachters, ODIO en Wernhout. Ondertussen is men opnieuw reeds zes duels ongeslagen. Het resulteert in een knappe vierde positie op de ranglijst.

Zondag stond de derby op Sportpark De Fortuin in het teken van de revanche. Ruim twee maanden terug gaf het in de tweede helft een voorsprong uit handen en stelde Thomas Jansen met goals de zege voor ODIO veilig. Verder diende eindelijk de Ossendrechtse ban gebroken te worden. In de voorgaande negen ontmoetingen deze eeuw wist WVV’67 niet eenmaal te winnen!

Beide teams startten voorzichtig aan de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk tussen beide strafschopgebieden af, de keepers dienden amper in actie te komen. Eigenlijk uit het niets kwam WVV’67 na twintig minuten op voorsprong toen de mee opgekomen verdediger Matt Luijkx alweer zijn zevende seizoentreffer binnenkopte. Voor dat ODIO zich kon herpakken werd na een half uur de stand verdubbeld. Dit keer was het Sander de Nijs die uit een corner bij de tweede paal eveneens met het hoofd scoorde.

Direct na rust leek ODIO te scoren doch Brian Verbrugge redde bekwam. In de tegenstoot verscheen Thimo Rottier alleen voor ODIO-goalie Goort Gelten en faalde niet, 3-0. WVV’67 leek probleemloos de wedstrijd uit te kunnen spelen echter niets minder waar. ODIO stropte de mouwen echter iets te laat op en kwam niet verder dan enkele riante mogelijkheden en twee doelpunten van aanvoerder Raf Melsen, 3-2.

WVV’67: Brian Verbrugge, Joost Colpaart, (86. Max van Elzakker), Matt Luijkx, Quirijn Schevenhoven, Martijn de Nijs, Sander de Nijs (62.Timo Zwart), Jens van Lakwijk, Thimo Rottier ( 62.Kas van Zantvliet), Hessel van Aalzum, Kieran Pijnen (82. Stijn Prop).

ODIO: Goort Gelten, Roy Carpentier, Coen Corré, Jeremai Martina, Luc Melsen, Luke de Dooij, Thomas Jansen (60. Albert van der Kooij), Raf Melsen, Coen Michielsen, Damian Elenbaas, Marijn Corré.

De 3-2 werd door zes van de ruim honderd deelnemers aan de Gentlemen Derby geraden. Gijs Verresen, Jac Broos, Robbert Raats, Luuk Gelten, Sjoerd van Oirschot moesten echter de Wilbrink slagroomtaart geschonken door Overveld Techniek aan Afke van Aalzum laten.

In het algemeen klassement een nieuwe koploper: Robbert Raats (35), Quirijn Schevenhoven (35), Maikel van der Poel (34), Karin Overbeeke (34), Albert van der Kooij (33), John Somers (33), Niels Adriaansen (33), Louis Janssens (33).

Meer berichten