Tobi de Bruijn (Grenswachters) trefzeker in derby

Derbyzege Grenswachters op METO

Algemeen

HOOGERHEIDE – En het seizoen 2022-2023 is uit de startblokken. De onderlinge Woensdrechtse twisten opende met de onvervalste derby METO-Grenswachters. Ondanks vermeende personele problemen aan Putse zijde verscheen Grenswachters toch voltallig aan het vertrek.

Op het kunstgras nam de thuisploeg het initiatief en ging op zoek naar de openingsgoal. Echter werd een bal van de lijn gehaald, belandden er ballen op de lat en verrichtte keeper Joram Adriaanse enkele geweldige reddingen. Grenswachters had aan de overzijde geluk dat METO-verdediger Donovan de Weert zijn tegenstander vasthield en dit als onreglementair werd beschouwd. Tobi de Bruijn ontfermde zich over de buitenkans en schoor vanaf 11-meter raak, 0-1. Na rust verdubbelden de bezoekers zelfs de score. Het was Gijs van Landeghem die een vlotte aanval over links vakkundig afrondde. METO zocht aansluiting doch vond echter Adriaanse op zijn post. Bij een spaarzaam foutje van diens hand tikte de terug van weggeweeste Gijs Verresen van dichtbij de eindstand binnen, 1-2.

Capitulatie
WVV’67 acteerde voor de eerste maal onder Ruud Spierings. Bij RSV in Rucphen opende het brutaal en met goals van Bjorn Verbrugge en Quirijn Schevenhoven de leiding. In het tweede bedrijf hield groenzwart lang stand alvorens het op twintig minuten toch tweevoudig diende te capituleren, 2-2.

In dezelfde klasse 4B ging het ODIO van nieuwe coach Erwin van Schilt op bezoek bij titelkandidaat Rimboe. In de bossen van Wouwse Plantage nam Damian Elenbaas de eerste Ossendrechtse treffer van dit seizoen voor zijn rekening. Nog voor rust bracht Rimboe de stand in evenwicht en ontstond een interessant duel waarin ODIO pas in de slotfase het onderspit delfde, 2-1.