Afbeelding

Watersnoodwandeling door Auvergnepolder

Algemeen

HALSTEREN - De werkgroep Herdenking Watersnood organiseert voor zondag 16 april een wandeling door de Auvergnepolder in het kader van de 70-ste herdenking van de Watersnoodramp in 1953.

De wandeling start om 10.00 uur bij het herdenkingsmonument nabij het oude raadhuis in Halsteren en loopt via de steilrand van de Brabantse Wal naar de Auvergnepolder. De wandeling voert langs de geschenkwoningen aan de Zweedsestraat en het monument in de Auvergnepolder.

De wandeling heeft een lengte van ongeveer 6 km en zal worden begeleid door een gids. Aanmelden is niet verplicht maar wenselijk, zodat bij grotere belangstelling gezorgd kan worden voor meerdere gidsen.

Belangstellenden die de wandeling individueel op een ander tijdstip willen lopen, kunnen een routebeschrijving ophalen bij de VVV Brabantse Wal. Daar is ook een fietsroute verkrijgbaar met een lengte van 30 km.

De routebeschrijving is tevens verkrijgbaar in diverse horecagelegenheden en bij maatschappelijke instellingen in Halsteren en Lepelstraat.

Aanmelden kan via e-mail: info@heemkundekring.nl