Afbeelding

Iedereen welkom bij herdenkingen

Algemeen

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Zowel in Halsteren als in Lepelstraat is voor woensdag 1 februari 2023 een uitgebreid programma georganiseerd rondom de 70-ste herdenking van de Watersnoodramp in 1953. 

In Lepelstraat begint het programma om 10.00 uur met ontvangst van genodigden in de St. Antonius van Paduakerk. Hier vindt om 10.30 uur een Herdenkingseucharistieviering plaats waarbij iedere belangstellende welkom is. Voorgangers in deze dienst zijn pastoor Hans de Kort en Vicaris Paul Verbeek. Het Antoniuskoor zorgt voor muzikale ondersteuning. Sprekers zijn Burgemeester Frank Petter, Betsy de Kock en Maarten van Eekelen. De Kinderen van groep 7/8 van basisschool De Wegwijzer dragen de bloemstukken die gelegd worden bij het watersnoodmonument op de begraafplaats in Lepelstraat. Na afloop van de herdenking is er koffie en thee in De Til bij de kerk. Wie een bloemstuk wil leggen wordt gevraagd dit tijdig kenbaar te maken bij de werkgroep Lepelstraat (betsy.dekock@home.nl) of bij het kabinet van de gemeente: kabinet@bergenopzoom.nl 

In Halsteren begint de 70-ste herdenking Watersnoodramp 1953 om 13.30 uur met ontvangst bij de Martinuskerk. Aansluitend is er een korte ceremonie bij het watersnoodmonument. Om 14.15 uur begint de herdenkingsdienst in de Sint Quirinuskerk, gevolgd door bloemlegging bij het monument op de RK Begraafplaats aldaar. Aansluitend is er koffie en thee in de kerk.

Ook voor de herdenking ‘s middags vanaf 13.30 uur in Halsteren geldt dat het leggen van bloemstukken vooraf gemeld kan worden bij het kabinet van de gemeente: kabinet@bergenopzoom.nl, graag voor 20 januari.  

Afbeelding
Afbeelding