Officieel moment bij nieuwbouw Past.  van Roesselstraat.
Officieel moment bij nieuwbouw Past. van Roesselstraat. Foto: WS Woensdrecht

Woningstichting Woensdrecht sluit aan bij Zuidwestwonen

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Al enige tijd geleden is bekend gemaakt dat Woningstichting Woensdrecht na ruim 55 jaar het systeem van selectie van kandidaat-huurders en woningtoewijzing gaat veranderen.


Binnenkort sluit Woningstichting Woensdrecht aan bij het regionale woonruimtebemiddelingssysteem Zuidwestwonen. Dit is een samenwerking van zeven corporaties in Zuid-West Brabant en Zeeland.
De voorbereidingen zijn al enkele maanden in volle gang en Woningstichting Woensdrecht verwacht deze voor de zomervakantie te hebben afgerond.
Op woensdag 10 mei 2023 vindt bij het kantoor aan de Jan van der Heijdenstraat 14 in Hoogerheide de officiële ondertekening van de deelnemersovereenkomst plaats met onze directeur, de heer Mol en vertegenwoordigers van Zuidwestwonen.

Start nieuwbouw 

Afgelopen donderdag 30 maart werd bij de nieuwbouw van de Pastoor van Roesselstraat in Hoogerheide officieel de eerste steen gelegd door wethouder Reinier Schuurbiers. Op de plek waar enige tijd geleden zestien 2-onder-1-kapwoningen van nét na de Tweede Wereldoorlog zijn gesloopt, wordt gebouwd aan 20 nieuwe woningen voor diverse doelgroepen. Huurders krijgen kans terug te keren naar hun straat.

De verhuur start over enkele weken. 

Vandaag werd door wethouder Schuurbiers van de gemeente Woensdrecht officieel de eerste steen gelegd. Onder de genodigden waren onder andere enkele huurders die voorheen in deze straat hebben gewoond en die via een voorrangsregeling straks de kans krijgen terug te keren naar dezelfde straat.

Ook enkele huurders uit een naastgelegen straat, waar volgend jaar de woningen gesloopt zullen gaan worden, waren uitgenodigd voor dit moment. Ook zij kunnen op basis van een voorrangsverklaring straks in aanmerking komen voor een van deze nieuwbouwwoningen.

Voor de overige belangstellenden zal over enkele weken de verhuur starten, dit wordt aangekondigd via onze website en De Woensdrechtse Bode. Oplevering van de woningen staat gepland voor november 2023.

Deze woningen worden dus niet via ZuidWestWonen aangeboden, hier gaan wij binnenkort wel bij aansluiten maar dat duurt nog enkele maanden.