Slecht weer bij ODIO-METO
Slecht weer bij ODIO-METO

Slechte generale voor METO

Algemeen

OSSENDRECHT – Sportpark De Heiloop was op zaterdag 18 maart het decor voor de derby met de meeste voetbalhistorie: ODIO-METO. Op voorhand waren alle ingrediënten voor een zinderende onderlinge confrontatie aanwezig. Slagregens zorgden in de eerste helft echter voor een slecht zicht onder de Ossendrechtse kunstverlichting. Omstandigheden waar met name de bezoekers last van leken te hebben. Twee cadeautjes bepaalden uiteindelijk het verloop van de wedstrijd die nimmer aan de verwachtingen voldeed. 

De uitgangsdoelen waren voor beide teams identiek. In de Vierde Klasse B moeten dit seizoen punten worden gepakt om niet in de afvoerput richting de klasse lager te verdwijnen. Met name METO zou met een driepunter gebaat zijn. De formatie van coach Ronald Broos had de eerste helft een optisch veldoverwicht. ODIO compenseerde dit door fysieke inspanning. Het straalde uit dat er op zaterdagavond niets te halen zou zijn. Het duel werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten waardoor, op een gevaarlijke kopbal van Albert van der Kooij (ODIO) na, beide doelmannen nauwelijks in actie hoefden te komen. Halverwege de eerste helft vergiste METO-aanvoerder Jens Hermans zich en schoof per abuis de bal in de voeten van Madalin Stoleriu. De Roemeen had een vrijgeleide naar de goal en bracht ODIO aan de leiding. Kort daarop stond aan de overzijde topscorer Gijs Verresen in scoringspositie. Zijn inzet werd door goalie Goort Gelten gekeerd. 

Terwijl de wedstrijd naar de thee kabbelde zorgde opnieuw een fout in de METO-defensie voor een Ossendrechts buitenkansje. Ditmaal was het Marijn Corré die het cadeautje uitpakte en 2-0 aantekende. In de tweede helft liep METO achter de feiten aan. ODIO hield na het wegzenden van Sander Kerstens de defensie gesloten en loerde op de counter. Het spel was niet van invloed op de einduitslag. 

Green Black

Na drie opeenvolgende overwinningen noteert METO een zeer ongelegen derbynederlaag. Een slechte generale repetitie voor het aanstaande treffen met buurman WVV’67. De ‘Green Black Army’ uit Woensdrecht is ook dit seizoen goed bezig en nestelde zich met een degelijke overwinning op SVC op de vijfde plaats in de rangschikking. Na een onnodige nederlaag in Standdaarbuiten wist men ditmaal wel de volle winst te behalen. Kieran Pijnen opende de score, een rake SVC-kopbal zorgde voor evenwicht. Na de rust kwam WVV’67 opnieuw op voorsprong toen Finn Buuron zijn eerste groenzwarte goal van afstand binnenschoot. SVC herstelde zich opnieuw. Uiteindelijk waren het wederom Kieran Pijnen en Kas van Zantvliet die voor nieuwe Woensdrechste punten zorgden, 4-2. 

ODIO-METO was de achtste wedstrijd in het dozijn Gentlemen Derby’s van dit seizoen. Vanzelfsprekend wachtte er voor winnaar de Wilbrink Slagroomtaart, ditmaal geschonken door Sebregts Mode uit Ossendrecht. Paula Schenk uit Huijbergen kwam na loting met 18 andere goede inzendingen als gelukkige uit de bus. Algemeen klassement: Johan van Genegen (21), Ard van Tilburg (19), Jesper van Linden (19), Marcel Jansen (18), Saar Broos (18), Sjef Bogers (17).