ODIO-METO in een eerdere derby.
ODIO-METO in een eerdere derby.

Derby met cruciale belangen

Algemeen

OSSENDRECHT – Zaterdag 18 maart treedt de Vierde Klasse B uit haar comfortzone en presenteert de derby ODIO-METO als inleiding op de derde periode. Vanaf de aftrap om 18.30 uur wacht beide teams net iets meer dan de gebruikelijke eer en glorie. De van oudsher prestigieuze onderlinge twist is anno 2022-2023 opnieuw van cruciaal belang. De KNVB zette bij aanvang van de competitie reeds druk op de ketel door maar liefst de zes onderste posities tot indirecte dan wel directe degradatiezone te bombarderen.

In aanloop naar de alles beslissende fase beschikt de thuisploeg over de iets betere papieren. Het team van coach Erwin van Schilt sprokkelde inmiddels 25 punten. Waaronder een drietal zwaar bevochten uit bij SVC. “Noem het bonuspunten. Afgelopen zondag misten we maar liefst negen spelers die dit seizoen met grote regelmaat in de basis speelden. De ploeg die wel inzetbaar was deed het geweldig en wist dankzij een goal van de teruggekeerde Roemeen Madalin Stoleriu de winst veilig te stellen. Deze week proberen een hoop twijfelgevallen weer op te lappen om het opgeleefde METO nog beter het hoofd te kunnen bieden”, aldus Erwin van Schilt.

METO begon het seizoen dramatisch en leek met name voor de winterstop voor een ticket voor de Vijfde Klasse te opteren. In het nieuwe jaar rechtte het roodwitblauw onder leiding van de vertrekkende coach Ronald Broos haar rug. Er waren puntendelingen met Grenswachters en SVC plus een kansloze nederlaag uit bij Nieuw Borgvliet. Het thuisduel tegen titelkandidaat BSC lijkt vooralsnog het kantelpunt te zijn. De 2-1 overwinning zorgde voor opnieuw het geloof in eigen kunnen. Een week later boekte men een fraaie zege uit bij concurrent NSV. Afgelopen zondag mocht er op het Jac van Hoek Sportpark tegen hekkensluiter DIOZ dan ook niet verloren worden. 

Marge

METO startte fel hetgeen resulteerde in enkele goede kansen. DIOZ bleef op haar beurt via de counter gevaarlijk. Na twintig minuten verscheen aanvalsleider Gijs Verresen plots oog in oog met de DIOZ-doelman en na vijf duels droogte wist hij opnieuw het net te vinden. De 1-0 voorsprong betekende zijn elfde seizoentreffer. De zorgen werden voor DIOZ nog groter toen Lennart Colin de marge vergrootte, 2-0. In de tweede helft speelden beide teams rommelig en gingen slecht met de schaarse mogelijkheden om. Uiteindelijk bepaalde Sander Bogers een kwartier voor tijd de eindstand op 3-0. 

“Opnieuw een zakelijke en nuttige overwinning. We worstelen ons meer en meer uit de hoek waar voor de winterstop de klappen vielen. Op de lang geblesseerde Niels Adriaansen na is de gehele selectie fit. We kijken met vertrouwen uit naar een nieuw weerzien met onze Ossendrechtse vrienden”, knipoogt coach Ronald Broos.

ODIO-METO is de achtste wedstrijd in het dozijn Gentlemen Derby’s van dit seizoen. Vanzelfsprekend wacht er voor winnaar de WIlbrink Slagroomtaart, ditmaal geschonken door Sebregts Mode uit Ossendrecht.

Algemeen klassement; Ard van Tilburg (19), Johan van Genegen (16), Saar Broos (15).