Sander Kerstens versus Stijn Kerstens afgelast
Sander Kerstens versus Stijn Kerstens afgelast

Succesvolle diagonale oversteek Thijs de Ron

Algemeen

OSSENDRECHT – De doorstart van het seizoen 2022-2023 is voor ODIO met minimaal een week uitgesteld. De scheids van dienst beoordeelde het Ossendrechtse kunstgras vanwege te veel gladde plekken in onvoldoende staat en zette een kruis door het duel met RSV. Hiermee ging ook een streep door ‘Kerstens versus Kerstens’. Daar waar vaders René en John elkaar in het verleden beconcurreerden om de goalie-positie bij Cluzona, daar zouden Stijn (RSV) en Sander (ODIO) het persoonlijke duel anno 2023 hebben opgezocht. Ook Grenswachters-Sprundel ging door de winterse omstandigheden niet door. 

METO, dat onlangs Thomas Mangelaars als nieuwe trainer voor volgend seizoen vastlegde, nam het op tegen SVC. Op het Jac van Hoek-sportpark beleefde het een droomstart toen Lennart Colin in de tweede minuut zichzelf op de achterlijn vrijspeelde en Delano Sebrechts een niet te missen kans bood. Nadat Geert Verstraten de paal had geraakt was de thuisclub het even kwijt en de gelijkmaker een feit. En mocht van geluk spreken dat keeper Bram Konings zijn club voor een achterstand behoedde. Na rust herstelde METO zich en was wederom met inzetten op paal (Jens Hermans) en lat (Geert Verstraten) gevaarlijk doch onfortuinlijk en boekte opnieuw een puntendeling. 

Enkele kilometers verderop kwam WVV’67 voor rust op achterstand tegen Noordhoek. Na de thee verhuisde Thijs de Ron van de linksachter naar rechtsvoor. Een gouden greep. Na de gelijkmaker tekende hij in een tumultueuze slotfase, op aangeven van een terugkerende Robin Schipperijn, voor 2-1. Het slotakkoord en de volledige winst kwam op naam van Kieran Pijnen. 

Beide duels werden in de puntentelling van De Glazen Bol meegenomen. Thimo Rottier (WVV’67) scoorde onder meer door zijn juiste prognose bij METO-SVC 9 punten. Rob de Rond (Vivoo) volgde met zes punten voor Thomas Jansen (ODIO, 5), Jeroen Swagemakers(METO, 4) en Marie-Louise Hesbeens (Grenswachters, 1)

In de Glazen Bol van 29 januari heeft men unaniem geeft fiducie in METO, terwijl ODIO in Noordhoek wel een favorietenrol heeft. Sprundel-WVV’67 staat 50/50 genoteerd. Grenswachters geniet het voordeel van de twijfel bij SVC. Tenslotte alom vertrouwen plus twee jokers voor de herstart van Vivoo tegen laagvlieger TPO.

Pim Bruijnzeels (METO): Nieuw Borgvliet-METO (2-1), SVC- Grenswachters (2-0), Noordhoek-ODIO (2-1), Sprundel-WVV’67 (1-1), Vivoo-TPO (3-0, joker)

Maarten Elst (Vivoo): Nieuw Borgvliet-METO (2-1), SVC- Grenswachters (1-1), Noordhoek-ODIO (0-2), Sprundel-WVV’67 (2-1), Vivoo-TPO (3-0, joker)

John Kerstens (ODIO): Nieuw Borgvliet-METO (3-1), SVC- Grenswachters (1-2), Noordhoek-ODIO (1-2, joker), Sprundel-WVV’67 (2-3), Vivoo-TPO (6-1)

Frank de Ron (WVV’67): Nieuw Borgvliet-METO (2-1), SVC- Grenswachters (1-2), Noordhoek-ODIO (1-3), Sprundel-WVV’67 (1-2, joker), Vivoo-TPO (2-0)

Patrick Schrier (Grenswachters): Nieuw Borgvliet-METO (2-1, joker), SVC- Grenswachters (0-2), Noordhoek-ODIO (1-3), Sprundel-WVV’67 (3-0), Vivoo-TPO (2-0)