Ronde van Woensdrecht openingswedstrijd Brabantse Wal Wielerevents.
Ronde van Woensdrecht openingswedstrijd Brabantse Wal Wielerevents. Foto: Remco Weterings

Volop strijd bij Brabantse Wal Wielerevents Woensdrecht

Algemeen

WOENSDRECHT - Met een startveld van 110 renners bij de elite/beloften was de 1ste Brabantse Wal Wielerevents in Woensdrecht al op voorhand een succes. Niet de minste renners stonden aan het vertrek: Tim Bierkens (winnaar zaterdag in Oud Vossemeer), Coen van Melfoort (winnaar van de Ster van Zwolle), Luuk Herben (ABLOC), Rens Tunner (Metec), Jasper de Laet (Volker Wessels), Witten Anthonise (Jumbo Visma) en Jochem Kerckhaert (BEAT). 

Op de eerste wedstrijddag in Woensdrecht waren categorieën nieuwelingen en de elite/beloften nagenoeg volgeboekt. Er werd flink strijd geleverd in de straten van Woensdrecht; de renners lieten spannende wedstrijden zien.

De eerste schermutselingen bij de elite/beloften kwamen van Daan van Rooij en Loek Graafmans. Zij probeerden in aanvang van de wedstrijd punten te pakken voor de leiderstrui van Somers Planontwikkeling/Happy Dog-Happy Cat. Daarna gooiden Thom Wensink en Levi Offermans de knuppel in de hoenderhok. Maar het tempo lag zeer hoog en na kwart wedstrijd was het peloton weer compleet. 

Het was moeilijk wegkomen uit het peloton. De klim van de Rijzendeweg kon nog geen schifting brengen. Poitr Havik was de volgende renner die probeerde alleen weg te komen.

Punten voor de bergprijs werd op gesprokkeld door Jardi Christiaan van der Lee, welke hij met ruime voorsprong ook won. 

Met nog 12 ronden te rijden werd een kopgroep gevormd met Jochem Kerckheart, Sven Peijnenburg, Tom Vermeer, Jardi Christiaan van der Lee en Tom Huissoon. Zij werkten eendrachtig samen en kregen een 15 seconden van het peloton. De achtervolgers Wijnen, van ’t Hoff en Doorn probeerden nog naar de kopgroep te sluipen, maar het mocht niet lukken.

Tom Vermeer probeerde in de laatste ronde allen weg te komen, maar de snelheid lag zo hoog dat de vijf koplopers sprintten voor de overwinning. Kerckhaert won voor Pijnenburg en Tom Vermeer. Hulssoon had in de laatste ronde pech en kwam niet meer over de finish.

Bij de junioren ging de overwinning naar Sjoerd van de Linden; hij had 20 seconden voorsprong op Collin Westbroek en Swen Vonk.

Uitslagen: Elite-beloften heren: 1. Jochem Kerkckhaert 2. Sven Pijnenburg 3. Tom Vermeer; Uitslag junioren: 1. Sjoerd van der Linden 2. Collin Westbroek 3. Swen Vonk; Uitslag nieuwelingen: 1. Michiel Mouris 2. Gijs Schoonvelde 3. Jilles Romers.

De volgende BWW-wedstrijd is aanstaande zondag 26 maart in Huijbergen.

(Foto’s: Remco Weterings)

Brabantse Wal Wielerevents Woensdrecht