Kenny concludeert dat zijn pannenkoek "naar boterhammen" smaakt.
Kenny concludeert dat zijn pannenkoek "naar boterhammen" smaakt. Foto: Dennis van Loenhout

Opa’s en oma’s op Wegwijzer

Algemeen

LEPELSTRAAT – Nationale Pannenkoekendag is een dag die vraagt om bijzondere activiteiten. Dus bakten de leerlingen van de Lepelstraatse basisschool zo’n 400 pannenkoeken, en nodigden ze hun oma’s en opa’s, maar ook oudere buurtbewoners uit om die op te komen eten.

Oma Magda Withagen zit in de aula van De Wegwijzer tussen haar kleinzoon Mayson en kleindochter Emily. “Als je kleinkinderen vragen of je op school pannenkoeken komt eten, dan zeg je natuurlijk geen nee!” zegt ze, “niet alleen omdat pannenkoeken heerlijk zijn, maar ook omdat het leuk is om eens op de school van je kleinkinderen te komen, zo vaak kom ik hier niet, en het is leuk om ze hier te zien.” Snel maakt ze een foto van Mayson, die van zijn pannenkoek smikkelt. “Ik heb er twee op, maar ik wil er nog wel twee!”, zegt die.

Een paartafels verderop zitten opa Han en oma Leny naast hun 6-jarige kleinzoon Kenny. Ze kwamen helemaal uit Sint Maartensdijk om pannenkoeken te eten, en Leny moest er zelfs haar dienst voor ruilen. “Dat doe ik natuurlijk graag”, zegt ze. Kenny straalt van oor tot oor: “Ik vind het leuk dat oma en opa hier zijn, ik ga elke woensdag naar ze toe. Dat vind ik ook leuk, maar ik vind mijn hele familie leuk!” vertelt hij honderduit. Ondertussen heeft hij ook geconcludeerd dat zijn pannenkoek “naar boterhammen” smaakt, maar dat is niet erg. “Dat hoort zo”, zegt hij, “zijn er nog meer?”

Plaatsvervangend directeur Maudy Aarts-Brouwers wordt blij van alle smullende ouderen en kinderen in haar school: “Van Scouting Petrus en Paulus uit Bergen op Zoom mochten we gasstellen lenen, daar hebben ze heel de ochtend heel veel pannenkoeken op gebakken, onder begeleiding van onze hulpouders. We vinden het heel belangrijk om ook ouderen uit de wijk uit de nodigen om hier pannenkoeken te komen eten. Als school in een dorp willen we verbinding maken met het dorp, en vandaag zien we dat dat gewaardeerd wordt. Ik kan niet meer tellen hoeveel mensen tegen me zeiden hoe leuk het is, en mooi ze dit initiatief vinden.”

Oma Magda zet kleinzoon Mayson op de foto.