ODIO-Grenswachters op herhaling
ODIO-Grenswachters op herhaling

Wie capituleert in Ossendrecht?

Algemeen

OSSENDRECHT – De Gentlemen Derby staat aan de vooravond van een heus drieluik. Het programma in de Vierde Klasse B presenteert drie weken achtereen een Woensdrechtse twist. In december neemt WVV’67 het in eigen huis op tegen achtereenvolgens ODIO en Grenswachters. Voor het echter zover is vechten ODIO en Grenswachters eerst nog hun onderling duel met elkaar uit. De wedstrijd staat in het teken van aansluiting met de subtop. Een op voorhand interessante confrontatie daar de actuele statistieken in beider voordeel spreken. Wie capituleert op zondag 27 november op Sportpark De Heiloop in Ossendrecht?

Het seizoen heeft voor zowel ODIO als ook Grenswachters twee gezichten. In Ossendrecht ging coach Erwin van Schilt verder zonder sterkhouders Roy Carpentier, Jeremai Martina en aanvankelijk ook Coen Michielsen. Na een valse start met drie nederlagen keerde het tij en bleef sindsdien vijf duels ongeslagen. Op een onnodige uitglijder tegen Achtmaal won het de volgende duels thuis. Zo ook afgelopen zondag tegen hekkensluiter Dioz. Na een brilstand in de rust denderde groenwit naar een 5-0 zege. Voor de goals tekenden Marijn Corré (2x), Damian Elenbaas, Raf Melsen en Albert van der Kooij. 

Hoop

Aanstaande tegenstander Grenswachters beleeft tot op heden een wispelturig seizoen. Peter van Oirschot keerde na vijf Ossendrechtse jaren terug op het oude nest. Wekelijks puzzelt hij een elftal bij elkaar. In totaal riep hij in de eerste acht wedstrijden 25 spelers op, waaronder inmiddels ook een handvol keepers. Het leverde opzienbarende cijfers op. In eigen huis werd slechts één punt behaald. Zondag lag het, door een doelpunt van Gijs van Landeghem, driekwart wedstrijd op winst. Daar waar Grenswachters opgelegde kansen onbenut liet, scoorde Achtmaal de gelijkmaker. Een rode kaart voor Ard van Tilburg zorgde voor disbalans en achterstand, een penalty in de slotfase voor de nekslag (1-3). Voor de aanstaande derby kunnen de Puttenaren op basis van de resultaten op vijandelijke bodem hoop putten. Een gelijkspel plus drie zeges bieden houvast. 

Verder beschikt Grenswachters over prettige derbyresultaten in Ossendrecht. De laatste ODIO-victorie dateert immers van het seizoen 2015-2016: ODIO - Grenswachters 2-1. Daarna peurde Grenswachters minimaal een punt uit de derby 2017-2018: 0-1, 2019-2020: 2-2, 2020-2021: 1-1 en 2021-2022: 0-1. 

In de degradatiezone deden METO en WVV’67 na drie duels zonder zege eindelijk weer eens goede zaken. WVV’67 nam het in eigen huis tegen het NSV van oud-trainer Hans Vos. Het werd geen prettig weerzien op Sportpark De Fortuin. Hessel van Aalzum opende de score, na rust zorgden Matt Luijkx en Thimo Rottier voor marge alvorens Quirijn Schevenhoven tegen een uitsluiting aanliep en de eindstand op 3-1 werd bepaald. 

In het kielzog van WVV’67 behaalde het door blessures geplaagde METO een zwaar bevochten overwinning in en op Noordhoek. De Tricolores namen door goals van Gijs Verresen en Sander Bogers brutaal de leiding. De thuisploeg gaf niet op en kwam net na rust op gelijke hoogte. Opnieuw twee doelpunten van Gijs Verresen vormden de inleiding tot een Noordhoeks slotoffensief. Coach Ronald Broos (42) in wedstrijdtenue hield mee stand, 3-4.