Afbeelding

Belgische stootkracht van waarde voor ODIO 4

Algemeen

OSSENDRECHT – In de komende maanden zullen de prijzen worden verdeeld. In de Vierde Klasse vechten Grenswachters, ODIO, WVV’67 als ook METO een verwoede strijd uit om buiten de zes onderste posities van de ranglijst te blijven. Vivoo houdt een klasse lager haar promotiekansen levend. In de schaduw van de hoofdmachten jaagt men eveneens onmetelijke eer en glorie na. Een dubbele feest gloort er voor ODIO aan de voetbalhorizon. Haar derde elftal is ongenaakbaar als ranglijstaanvoerder in de Vierde klasse 402. ODIO 4 plukt een niveau lager eveneens de vruchten van een uiterst succesvol transferbeleid!

Vorig seizoen doken naast de vertrouwde Ossendrechtse namen die van zuiderburen Yves de Schutter en Dante Verhagen op. Met name laatstgenoemde baarde met 21 treffers direct opzien. Dat er van een zogenaamde eendagsvlieg geen sprake is, bewijst zijn duizelingwekkend aantal van 23 goals halverwege de competitie. De productie is ook hoofdcoach Erwin van Schilt niet ontgaan. “Dante speelt dan weliswaar in het vierde maar met zijn kwaliteiten maak ik graag gebruik van hem. Hij kan met zijn kwaliteiten prima mee op ons niveau. Fysiek sterk, heeft diepgang en scorend vermogen. Vanwege zijn wisselende diensten kan hij niet trainen maar is op zondag bereid bij ons aan te sluiten, als dat nodig is. Jongere spelers kunnen zich aan hem optrekken”, aldus trainer Erwin van Schilt.

Prioriteit

De Ossendrechtse selectie wordt momenteel geplaagd door diverse langdurige blessures. Ook in het thuisduel tegen koploper Nieuw-Borgvliet deed men bijna een helft een beroep op Dante Verhaegen. Met stip van ODIO 4 naar ODIO 1? “Nee nee, het vierde blijft mijn team, ook volgend seizoen. Een heel goede groep waarin ik het enorm naar mijn zin heb en prioriteit heeft. De trainer weet dat hij daarnaast een beroep op me mag doen, mocht dat nodig zijn”, legt Dante Verhaegen (29) uit. 

Avontuur

En dan te bedenken dat de komst naar ODIO 4 louter op toeval berust. “Yves en ik wonen sinds enkele jaren in de buurt en als zodanig gingen we af en toe iets eten bij Café Boulevard in Ossendrecht, shirtsponsor van het vierde. We raakten met de eigenaren in gesprek en die opperden het idee om aan te sluiten. Na een goed gesprek bij ODIO waren we direct overstag en klaar voor een nieuw avontuur”. 

Dante Verhaegen is van huis uit keeper. Hij stond onder de lat bij clubs te Zandvliet, Kalmthout, Berendrecht. “Bij ODIO 4 had men in Nick Hoogerwerf al een goede goalie. Maakte me niet zoveel uit en zodoende ben ik vorig seizoen op het middenveld begonnen. Vanwege de hoeveelheid goals ben ik dit jaar naar de spits opgeschoven. Samen met Yves vorm ik dikwijls het eindpunt van de door het collectief opgezette aanval. Iets wat dit seizoen enorm goed uitpakt en zodoende op koers voor het kampioenschap liggen. Inderdaad, zou een Ossendrechtse titel op basis van Belgische stootkracht betekenen”, lacht Dante Verhaegen.

Afbeelding