Afbeelding

ODIO knokt zich naar winst

Algemeen

OSSENDRECHT – Binnen een week peurde WVV’67 drie punten uit evenzoveel derby’s. Van een gehavend METO won het met 2-1. Amper zeven dagen verder stonden dezelfde cijfers op het scorebord in Putte en Ossendrecht. De krachtsverschillen in 4B zijn minimaal getuige de exact negentien punten voor respectievelijk subtoppers METO, Grenswachters als ook WVV’67. ODIO zoekt aansluiting met haar derde zege op rij!

Op donderdagavond 10 maart ging de carnavalsderby Grenswachters-WVV’67 onder de zwakke Putse verlichting alsnog door. De thuisploeg waakte voor een volgende zeperd en zette druk op tegenstander WVV’67. Voor rust scoorde Tim van de Bleeken met een bekeken schot de openingstreffer. Nadat Max van Elzakker eerder een riante mogelijkheid had laten liggen daar deed ploeggenoot Matt Luijkx het beter en werkte alweer zijn zesde seizoentreffer en de gelijkmaker tegen de touwen. De wedstrijd met van weerskanten geen hoogstaand voetbal leek op een puntendeling uit te draaien. Een corner werd echter door Grenswachters-verdediger Thom van Dongen op waarde geschat en bij de tweede paal fraai binnen gekopt, 2-1.

Zondag ging het in Ossendrecht op zoek naar eerherstel. ODIO weigerde echter iedere vorm van medewerking, liet de bal rond gaan doch werd niet echt gevaarlijk. WVV’67 had aan een mogelijkheid voldoende om de bakens te verzetten. In de 13e minuut belandde een voorzet vanaf rechts voor de voeten van Thijs de Ron, hij bedacht zich geen moment en joeg de bal in de rechterbovenhoek. Na de openingstreffer trachtte ODIO zich ietwat geforceerd te herstellen, doch WVV’67 elimineerde echter iedere goede bedoeling simpel hetgeen de onderlinge Ossendrechtse verstandhouding niet ten goede kwam.

In de tweede helft trok ODIO het initiatief naar zich toe. En werd uiteindelijk beloond toen middenvelder en voormalig WVV’er Bradley Smeekes diens ploeggenoot Marijn Corré op rechts de diepte in stuurde. Zijn voorzet bereikte de mee opgekomen Thomas Jansen en de 1-1 was een feit. Het zou niet zijn laatste wapenfeit zijn. In de 78e minuut zorgde een voorzet voor verwarring in de Woensdrechtse doelmond. Keeper Brian Verbrugge stond erbij en keek ernaar. Thomas Jansen was er echter als de kippen bij en schoot de bal hard tegen de touwen, 2-1.

Het tweede derbyverlies stemde coach Gerard Lazarom (WVV’67) niet tevreden doch wel realistisch. “We hebben op veel posities met een aangepast team gespeeld. Tegen ODIO speelden we met drie jongens die voor de winterstop nog in de JO19 speelden. Ondanks het verlies stond er telkens wel een team dat vanuit een goede organisatie wel veel strijd leverde. Dat nemen we mee naar de volgende wedstrijden!”.

ODIO: Goort Gelten, Roy Carpentier, Luc Melsen, Marijn Corré, Luke de Dooij (48. Albert van der Kooij), Raf Melsen, Coen Corré, Bradley Smeekes, Coen Michielsen, Damian Elenbaas (70. Farzad Yacoobi), Thomas Jansen.

WVV’67: Brian Verbrugge, Merlijn Goossens, Matt Luijkx, Quirijn Schevenhoven, Sander de Nijs, Jens van Lakwijk, Thijs de Ron (45. Daan van Zantvliet), Thimo Rottier (75. Robin Schipperijn), Joost Colpaart, Max van Elzakker, Sam Langenberg (15. Timo Zwart).