De Vrolijke Koersballers in actie.
De Vrolijke Koersballers in actie. Foto: Bep Tielemans

Al dertig jaar elke week ‘vrolijk koersballen’

Algemeen

HALSTEREN - Het gaat er gezellig en sportief aan toe op dinsdagmiddag in de grote zaal van ontmoetingscentrum De Wittenhorst in Halsteren. ‘De Vrolijke Koersballers’ bestrijden er elkaar op de uitgerolde groene mat. Dat doet de club inmiddels dertig jaar, ondanks de vergrijzing. De Vrolijke Koersballers willen het ledenaantal dan ook graag zien groeien en geven een demonstratie op dinsdag 31 januari.

Iedereen die van een leuke, ontspannende maar toch actieve bezigheid houdt is dan welkom tussen 13.30 en 16.30 uur, het tijdstip waarop De Vrolijke Koersballers wekelijks spelen. Dat koersballen tot op hoge leeftijd met plezier beoefend kan worden, bewijzen twee leden van 95 en een van 96 jaar. Die spelen deze wereldwijd bekende sport nog heel goed.
Bij koersbal gaat het er om met een bal van links- of van rechtsom bij het kleine witte balletje te komen. “Dat lijkt misschien simpel maar dat is het beslist niet”, legt secretaris van de vereniging Anton van de Wegen uit. “Je leert koersbal door goed te kijken en de techniek onder controle te krijgen bij het werpen van de bal. Dit is geen gewone bal, hij schommelt vaak en rolt in een bocht.” Zelf is Van de Wegen al 21 jaar lid van De Vrolijke Koersballers, de vereniging die op 9 februari 1993 door initiatiefneemster Els Proost is opgericht. Zij is nog altijd voorzitter en speelt fanatiek haar partijtje mee, zowel onderling als in regionaal verband. De Vrolijke Koersballers heten nieuwe leden van harte welkom om gezellig mee te komen spelen, elke dinsdagmiddag in de grote zaal van De Wittenhorst. “Liefst zouden we weer terugkeren naar de kleinere ruimte in het ontmoetingscentrum waar we voor coronatijd altijd speelden. De ondergrond voor de koersbalmatten is daar geschikter dan de houten vloer in de grote zaal”, aldus de secretaris.
Iedereen die eens wil komen kijken en/of belangstelling heeft om mee te komen koersballen is welkom bij de demonstratie op 31 januari. Er wordt dan uitleg gegeven over het spel en wie wil kan meteen zelf meedoen. Nadere informatie is te verkrijgen bij Anton van de Wegen, telefoon: 06-27360856 of via e-mail: willytempelaars@outlook.com

De Vrolijke Koersballers in actie.