RKSV Halsteren-zondag thuis in actie op Sportpark De Beek.
RKSV Halsteren-zondag thuis in actie op Sportpark De Beek. Foto: Bep Tielemans

Winterslaap amateurvoetbal voorbij

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Onze amateurvoetballers beginnen aan de tweede helft van de competitie. Pas aan het eind worden de prijzen verdeeld. Onze sportredactie probeert voorzichtig nu al te voorspellen wat er gaat gebeuren. Meestal hebben wij het bij het rechte eind maar een verrassing is nooit uitgesloten. 

Nieuw Borgvliet

Samen met BSC, Rimboe en Sprundel gaat Nieuw Borgvliet voor promotie in de vierde klasse B. Niet één van de ploegen steekt er echt bovenuit, dus de competitie zal lang spannend blijven. Probleem van Borgvliet zou de smalle selectie kunnen zijn. BSC scoort gemakkelijk en bij concurrent Rimboe zit het achterin potdicht. 

Halsteren-zaterdag

Halsteren-zaterdag schoot als een komeet uit de startblokken. Prinsenland en MOC lijken tot nu toe de beste papieren te hebben om voor de titel te gaan. Een periodetitel zou voor Halsteren-zaterdag een prima prestatie zijn en gezien de sterke ontwikkeling van de jonge spelers is dat zeker niet uitgesloten.

Halsteren-zondag

Halsteren-zondag heeft zich aardig uit de degradatiezone gespeeld maar is nog ver verwijderd van de top 4. De ploeg van Erwin de Nijs heeft een goede serie nodig voor een wedstrijd 

of vijf. Promoveren lijkt een brug te ver, maar meedoen voor een periode behoort tot de mogelijkheden. 

Dosko

Helaas moeten we constateren dat de Dosko-aanwinsten van dit seizoen meer tijd nodig hebben om in de eerste klasse mee te kunnen. Nuijtemans en de gebroeders Dietvorst kunnen de kar niet alleen trekken. Degradatie ligt op de loer en vooral in thuiswedstrijden zal er toch een speelwijze verzonnen moeten worden met een slot op de deur.

RKSV Halsteren zondag
RKSV Halsteren zondag
RKSV Halsteren zondag
RKSV Halsteren zondag
RKSV Halsteren zondag
Afbeelding
Afbeelding