Afbeelding

Overschrijving amateurvoetbal gesloten

Algemeen

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Als een amateurvoetballer naar een andere club wilde gaan, moest dat uiterlijk 15 juni geregeld zijn. Wij laten een paar hoofdrolspelers aan het woord en proberen de belangrijkste vraag te beantwoorden: 'Is een selectie sterker of zwakker geworden?'

Remco van Haaren, trainer van Halsteren zaterdag, vertelt: "Middenvelder Fortunati en keeper Sebregts zijn bij ons vertrokken als basisspeler. Het was te verwachten dat we ook nog een aantal bankzitters kwijt zouden raken. Joost Westdorp (Tholense Boys), Rodi Biefer (eigen jeugd), Max Heijnen (Dosko), Toni Ngombojoao (Roosendaal) en keeper Jaimy Lazeroms (Prinsland) zijn onze selectie komen versterken. Die nieuwkomers zijn allemaal potentiële basisspelers. Het is weer onze doelstelling om kampioen te worden in de derde klasse. De kwaliteiten van onze huidige selectiespelers liggen dicht bij elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat we nog sterker geworden zijn in vergelijking met vorig seizoen", aldus Remco van Haaren.

Marco Ernest, trainer van VVC '68, aan het woord: "We hebben een selectie die mee moet kunnen doen voor de prijzen. Die druk moeten we ons als staf en spelersgroep opleggen. Reservedoelman Gosse (FC Bergen), Mark Ligtenberg (studie) en Jaro van Elzakker (Vrederust) zijn vertrokken. Daar staat tegenover dat we echt versterkt zijn met Noël van Kaam (Tholense Boys), Joshua van Wilgen (Steenbergen), Niels de Groot (Halsteren), Jeroen Sebregts (Halsteren) en Perry Potappel (Bruse Boys).Bovendien probeert Gijs Adriaansen na zijn blessure weer aan te sluiten bij de groep. Het is nog even afwachten in welke klasse we ingedeeld worden, maar waar dan ook gaan we een rol van betekenis spelen", aldus Marco Ernest.

Dennis Voorbraak, speler Lepelstraatse Boys, over zijn ploeg: "Vorig seizoen heb ik op het middenveld en in de spits gespeeld.. Wij hebben geen vereniging waar zomaar zes spelers van buitenaf komen. Onder leiding van trainer Jacco Kouwen gaan we komend seizoen bouwen met de talentvolle jeugd die we echt wel hebben. Een paar spelers van de selectie van vorig jaar gaan in het tweede spelen om daar de jeugd te begeleiden. We willen natuurlijk elke wedstrijd winnen, maar we mikken niet op een bepaalde plaats. Nogmaals: "Bouwen is het voornaamste", aldus Dennis Voorbraak.

Erwin de Nijs, trainer Halsteren zondag, aan het woord: "Eerst maar even de selectiemutaties op een rijtje: weg zijn bij ons Steging (Rood-Wit), Didi (Kruisland), Marijnissen (ASWH), Meijer (ASWH), Ivens (Baronie), Gijzen (nog geen andere club), Kools (Unita-Gorinchem), De Witte (WHS), Teun Heijberg (lager spelen bij een vriendenteam) en Tom de Bonte naar Excelsior Essen. We hebben de selectie aangevuld met Den Boef (Tholense Boys), Marsman (Tholense Boys), Pluriel (Unitas Etten-Leur), Witting (Unitas Etten-Leur) en Zerhoumi (MOC). We willen in de top 5 eindigen en meedoen voor promotie. Er zijn talentvolle, ambitieuze spelers bij gekomen die zich willen bewijzen. Van Didi en

Marijnissen wisten we al dat ze de kwaliteit hadden. Die nieuwe jongens kunnen naar dat niveau toe groeien. Je weet dat pas als de competitie aan de gang is. Dat ze de potentie hebben, is voor ons wel duidelijk. Ik heb alle vertrouwen in die jonge gasten", aldus Erwin de Nijs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding