Dosko in actie.
Dosko in actie.

Amateurvoetbal gaat naar beslissende fase

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - In het amateurvoetbal worden de komende maand de prijzen verdeeld. Wij zetten in onze regio de resultaten even op een rijtje.

Halsteren-zondag 

Een kampioenschap zit er niet in voor Halsteren-zondag, maar een periodetitel behoort nog tot de mogelijkheden. Baronie en OJC Rosmalen zijn te sterk. Voor alle andere ploegen hoeft de ploeg van Erwin de Nijs niet onder te doen. Spits Idabdelhay heeft de sleutel in handen, want hij heeft het vermogen om in z’n eentje een wedstrijd te beslissen. 

Halsteren-zaterdag

WHS gaat kampioen spelen in de klasse van Halsteren-zaterdag. WHS-Halsteren was 6-1 en liet aan duidelijkheid niet te wensen over. Via de nacompetitie kan Halsteren-zaterdag nog promoveren. Voor komend seizoen dreigt er een volledige leegloop. Roy van Gils (Cluzona), Tom de Bonte (RBC) en Mike de Nijs (VVC’68) hebben hun vertrek al aangekondigd. Daarnaast zijn een aantal andere spelers in gesprek met andere clubs. 

Dosko

Dosko is aan een wisselvallige competitie bezig. Dieptepunt was de 11-0 nederlaag tegen Unitas uit Etten-Leur maar van degradatiegevaar is geen sprake. De generatie Dietvorst, Dietvorst, Van Bedaf en Geers komt aardig op leeftijd en vervangers met dezelfde kwaliteiten staan niet een-twee-drie klaar. De sportieve toekomst ziet er niet erg rooskleurig uit.

MOC’17

Voor een grote vereniging als MOC’17 is de vierde klasse gewoon te laag. Met Internos en Steenbergen wordt er gestreden om promotie. Internos lijkt toch de beste ‘kampioenspapieren’ te hebben, maar MOC zou via de nacompetitie best mee kunnen promoveren. Trainer Ger Musters wil met een prijs afscheid nemen en dat zit er met de ruime selectie best wel in. 

FC Bergen

FC Bergen leek kanonnenvoer in de zaterdag vierde klasse. Nederlagen in de dubbele cijfers waren aan de orde van de dag. De laatste tijd worden er steeds meer punten gepakt, ook bij clubs die sterker geacht werden. FC Bergen biedt steeds beter weerstand en gaat ongetwijfeld nog voor een paar verrassingen zorgen. 

VVC’68

Het hoogst haalbare voor VVC lijkt dit seizoen de vierde plaats. MOC, Internos en Steenbergen zijn normaal gesproken niet meer in te halen. Met Alliance en Vrederust strijdt VVC om die vierde plaats. En dan maar hopen dat die vierde plaats de nacompetitie oplevert. VVC wist voor volgend seizoen alvast wel Halsteren-spits Mike de Nijs en Twan van Mechelen aan zich te binden. VVC wil nog enkele versterkingen binnenhalen om zo de weg omhoog te vinden. 

Lepelstraatse Boys

Met een jeugdig elftal stappen vooruit maken, dat is en blijft de doelstelling van Lepelstraatse Boys. Welberg en FC Bergen zijn van hetzelfde niveau als Lepelstraatse Boys. De rest van de ploegen is te sterk voor de Boys.  

VV Vrederust

Vrederust is in de vierde klasse zaterdag volop in de race voor de vierde plaats, die recht geeft op nacompetitie. Samen met VVC zal dat tot eind van het seizoen een hevige strijd blijven.

Nieuw Borgvliet

Voorlopig moet Nieuw Borgvliet tevreden zijn met de subtop. Wernhout lijkt de beste papieren te hebben voor de titel. Meedoen aan een periodetitel zit er nog wel in, maar dan mag er vooral van de top-3 niet verloren worden. 

Dosko
Lepelstraatse Boys
Lepelstraatse Boys
Afbeelding