Afbeelding

‘Je wordt zomaar geen kampioen’

Algemeen

HALSTEREN – LEPELSTRAAT – BERGEN OP ZOOM - ZUIDWESTHOEK - Geen van onze voetbalclubs in de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht is kampioen kunnen worden. 

Misschien was MOC er nog het dichtste bij. De ploeg van trainer Musters had aan een punt genoeg bij Internos. Dat werd een paar weken geleden een geweldige ‘veegpartij’. Internos speelde MOC met 5-0 van de mat en sleepte daarna tegen DHV de titel in de wacht. En weer werd er bewezen ‘dat je zomaar geen kampioen wordt’ ook al sta je er op een bepaald moment riant voor. MOC won de eerste wedstrijd in de nacompetitie met 3-1 van Asperen. Zaterdagmiddag speelde MOC op het veld van DVO in Roosendaal tegen The Gunners uit Breda een beslissingswedstrijd om promotie naar de 3e klasse. MOC won met 4-1. 

Dosko

Dosko kende een turbulent seizoen. Lang werd er getwijfeld of Dosko voor volgend seizoen nog een representatieve 1e klasse selectie op de been zou kunnen brengen. Trainer Mart van Bree zag dat in ieder geval niet zitten en haakte af. Met het aantrekken van oud-NAC-ers Koos Waslander en John Karelse lijkt Dosko het weer op de rit te hebben. De gebroeders Dietvorst, Nuytemans en Van Bedaf blijven de club trouw en dat is voor elke 1e klasser een prachtige as.

Halsteren

Hoofdklasser Halsteren zondag greep overal naast: geen kampioenschap en geen periodetitel. Er stond een aardige maar geen geweldige selectie. Zo waren de back-plaatsen erg matig bezet. Waalkens gaat vertrekken en dat was toch wel de beste speler het afgelopen seizoen. Als alle transferwolken zijn opgetrokken zal er wel weer een hoofdklasse-waardige-selectie staan.

VVC

Bij VVC kwam het op de laatste wedstrijddag toch nog goed. Internos, Steenbergen en MOC waren een maatje te groot. Vrederust hoefde alleen maar van Alliance te winnen om de 4e plaats te pakken. Waarschijnlijk stond er te veel spanning op die wedstrijd want Vrederust verloor kansloos en VVC ging toch nog de nacompetitie in na een overwinning thuis tegen FC Bergen. VVC verloor in de nacompetitie geheel onnodig met 2-4 van SCO uit Oosterhout.

Vrederust

Vrederust heeft het dus de laatste wedstrijddag laten liggen. De wedstrijd daarvoor (3-3 tegen kampioen Internos) verschafte Vrederust zich een ideale uitgangspositie, maar de inzet en passie was tegen Alliance helemaal weg.

Halsteren-zaterdag

Halsteren-zaterdag was al vrij vroeg verzekerd van een periodetitel en dus de nacompetitie. Het grootste gedeelte van de selectie gaat volgend seizoen naar andere clubs, omdat deze spelers geen toekomst zien bij Halsteren. Halsteren-zaterdag verloor in de nacompetitie met 1-2 van RCS. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar bij RCS zat er echt de wil in om te winnen. 

FC Bergen

FC Bergen wist het na de winterstop nog aardig om te draaien. Het betere spel geeft hoop voor de toekomst. Meer dan een plaats bij de onderste 4 zat er dit seizoen niet in. De club verdient wel een compliment voor de wijze van presenteren in de 2e helft van de competitie.

Nieuw-Borgvliet

Nieuw Borgvliet speelde deze competitie te wisselvallig. Er was nog even zicht op een periodetitel, maar over het hele seizoen was de stabiliteit ver te zoeken.

Lepelstraatse Boys

Lepelstraatse Boys heeft een typisch probleem van een kleine club. De jeugd is nog niet goed genoeg en de routine is conditioneel ‘over the hill’. Er zit wel wat aan te komen bij de Boys en binnenkort kunnen de puzzelstukjes best eens op de goede plaats gaan vallen.