Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Voor veel teams begint komend weekend de volgende fase van de competitie. De beide hoofdmachten hervatten de competitie in respectievelijk de vierde divisie en derde klasse, daar waar de andere teams starten met de derde fase van de competitie of een bekerwedstrijd hebben. Voor Zondag 1 staat zondag op sportpark De Beek de derby tegen Moerse Boys uit Zundert op het programma. Supporters, wees welkom!

Zaterdag 1 op jacht naar top drie

Vlak voor de winterstop pakte Halsteren drie belangrijke punten in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Kapelle. Belangrijk, omdat daarmee nog enigszins de aansluiting met de top 3 van de derde klasse in tact bleef. Het zal er voor de ploeg van trainer Erik van der Giessen alles aan gelegen zijn de jacht op die derde plek voort te zetten. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen het Flakkeese Den Bommel. Deze middenmoter wist koploper Prinsenland op een gelijkspel te houden en is dus een ploeg die voor verrassingen kan zorgen. Halsteren is gewaarschuwd! De wedstrijd tegen Den Bommel begint om 15.00 uur.

Afgelopen weekend werd bekend welke tegenstander Halsteren treft in de districtsbekercompetitie. Op 25 februari staat een thuiswedstrijd tegen eersteklasser SVOD ‘22 uit Oostkapelle op het programma. Kan Halsteren dan opnieuw zijn status als reuzendoder waarmaken?

Zondag 1 ontvangt streekgenoot Moerse Boys

In de vierde divisie is het aantal streekderby’s dit seizoen beperkt. Naast Unitas ‘30 uit Etten-Leur, waartegen de thuiswedstrijd pas staat gepland op 21 mei, is Moerse Boys de enige streekgenoot. Dat maakt de thuiswedstrijden tegen deze ploegen dus des te specialer dit seizoen. Komende zondag is het zover. Moerse Boys heeft het dit seizoen moeilijk in de vierde divisie. Twee op de drie duels eindigde in een nederlaag, daar waar dat voor Halsteren op één op de drie ligt. De ploeg uit Klein-Zundert staat momenteel op de voorlaatste plaats, een plek in de degradatiezone dus. Halsteren klom dankzij enkele nuttige overwinningen voor de winterstop op naar de tiende plek. Nog steeds niet de plek waar het wil eindigen, het verschil met Unitas ‘30 dat op een nacompetitieplek staat, is slechts één punt.

Maar in de winterstop is aanvalslinie aangevuld met twee nieuwe spelers. De uit Polen afkomstige Kamil Janawa traint al een tijdje mee met de selectie en is nu officieel speelgerechtigd. En van de Utrechtse derdedivisionist Hercules komt Rogier Benschop over. Rogier verhuist binnenkort naar Bergen op Zoom en was op zoek naar een nieuwe club in de buurt van zijn nieuwe woonplaats. Eerder was Rogier actief bij Jong Almere City en de jeugd van FC Utrecht. Met deze twee aanvallende impulsen kan hopelijk het scorend vermogen van de selectie een boost krijgen en kan de opmars richting het linkerrijtje worden ingezet.

Het duel tegen Moerse Boys start zondag om 14.30 uur.

RKSV Halsteren verwelkomt een nieuw Onder 7-team

De groei van de jeugdafdeling van Halsteren gaat gestaag verder. De populariteit van het voetbal onder de Halsterse 5- en 6-jarigen is nog onverminderd groot. We kunnen in deze derde fase dus weer een nieuw Onder 7-team verwelkomen. Daarmee komt het aantal teams in die leeftijdscategorie op drie, waarvan er twee ook ingeschreven zijn voor de competitie. Is jouw zoon of dochter ook 5 of 6 jaar en heeft het belangstelling om te gaan voetballen, dan bestaat de mogelijkheid om een aantal proeftrainingen te volgen. Stuur een email aan jeugdsecretariaat@rksvhalsteren.nl en de club neemt contact met je op!

Wedstrijdprogramma thuis

Zaterdag 21 januari: 08:30 uur: Halsteren JO7-1 - Smerdiek JO7-1; Halsteren JO8-3 - Steenbergen JO8-1; Halsteren JO10-1 - Zeelandia Middelburg JO10-1; Halsteren JO11-5 - ODIO JO11-1JM; Halsteren JO8-2 - Kruiningen JO8-1. 09:10 Halsteren JO7-1 - NOAD’67 JO7-1. 09:45 Halsteren JO8-1 - MZC’11 JO8-1; Halsteren JO11-2 - WHS JO11-1JM; Halsteren JO11-1 - SJO De Markiezaten JO11-1. 11:15 Halsteren JO15-2 - RSV JO15-2 (beker). 13:00 Halsteren VR1 - ST Apollo ‘69/Luctor Heinkenszand/DWO’15 VR1; Halsteren JO18-1 - Unitas JO18-1. 15:00 Halsteren 1 - Den Bommel 1; Halsteren 2 - Internos 2.

Zondag 22 januari: 14:30 Halsteren - Moerse Boys.

Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl

Afbeelding
Afbeelding