Wesley van Zon maakte de winnende voor Zaterdag 1.
Wesley van Zon maakte de winnende voor Zaterdag 1. Foto: Christian Keijsers Fotografie

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Op een zonovergoten sportpark De Beek viel afgelopen weekend weer veel te beleven. Met een thuiswedstrijd van de beide hoofdmachten en een topper bij zowel de MO15-1 als de JO19-1 was er voor ieder wat wils te zien. Met de volle buit voor zowel Zaterdag 1 als Zondag 1 was er ook reden voor lachende gezichten en een gezellige derde helft. Om nog maar te zwijgen van het gezellige After Tirolerfest in de kantine, georganiseerd door Zaterdag 6.

Zondag 1 boekt belangrijke zege

Om van de Halsteren onwaardige vijftiende plek op de ranglijst af te komen, moest Zondag 1 afgelopen zondag zien te winnen van de rode lantaarndrager RKZVC uit Zieuwent. Met een 3-0 zege werd die opdracht prima volbracht. Al vroeg in de wedstrijd kwam Halsteren via nota bene verdediger Dennis Verheijen op voorsprong. Het team verzuimde echter door te pakken, ondanks de vele kansen die het creëerde. De gasten uit Zieuwent zetten daar wat speldenprikjes tegenover. Zeker nadat Jeroen Beerendonk vlak na rust voor de 2-0 zorgde, leek RKZVC geslagen en kon het geen vuist meer maken richting een dominant Halsteren. Via een lucky goal van Riad Elloukmani kwam Halsteren zelfs op een 3-0 voorsprong. Na een weinige verheffende tweede helft bleek dat uiteindelijk ook de einduitslag. Halsteren heeft hiermee weer even wat lucht gekregen op de ranglijst en kan aanstaande zaterdagavond in Silvolde wederom goede zaken doen in het duel tegen naaste concurrent Silvolde. De wedstrijd begint om 18.00 uur en is live te volgen via Twitter op @HalsterenZo1. 

Van Zon goudhaantje van Zaterdag 1

In de jacht op de koppositie in de derde klasse B deed Zaterdag uiteindelijk hele goede zaken. Zelf won het op de valreep met 3-2 van middenmoter Kogelvangers, maar koploper Prinsenland liet drie punten liggen tegen Kapelle. Hierdoor is het gat verkleind tot twee punten. Lang zag het er niet naar uit dat Halsteren de volle buit zou pakken. Het kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een goal van Stijn van der Kroon. Maar de gelijkmaker hing in de lucht en na een afgekeurde goal viel die een kwartier voor tijd alsnog. Halsteren werd met de rug tegen de muur gezet en kreeg binnen vijf minuten een volgende tegentreffer te verwerken. Met dank aan invaller Volkan Unuvar kwam Halsteren vijf minuten voor tijd weer op gelijke hoogte en leek de ploeg met een gelijkspel genoegen te moeten nemen. Beide ploegen bleven echter vol voor de winst spelen en daarbij trok Halsteren uiteindelijk aan het langste eind. In de tiende minuut van de blessuretijd maakte spits Wesley van Zon de winnende treffer. De ontlading was groot op De Beek, want goed was het spel allerminst deze middag. Komende zaterdag gaat de formatie van trainer Erik van der Giesen op bezoek bij ZSC’62 in Scharendijke. De wedstrijd begint om 14.30 uur. 

Loten Grote Clubactie alleen nog online te koop
Deze week sluit de termijn om nog via het boekje van onze lotenverkopers te kopen. Maar de online verkoop gaat nog door tot en met aanstaande zondag. Heeft u nog geen lot gekocht, maar wilt u toch meedingen naar het mooie prijzenpakket van de Grote Clubactie (hoofdprijs: € 100.000). Ga dan naar de volgende website: https://lot.clubactie.nl en vul bij Zoek op Club “Rooms Katholieke Sport Vereniging Halsteren” in. Vul vervolgens de overige gegevens in en u bent verzekerd van uw lot(en). De trekking is op 6 december. Namens de club hartelijk bedankt!

Wedstrijdprogramma thuis

Woensdag 16 november: 18:00 uur Halsteren JO9-1 - MOC’17 JO9-1.
Donderdag 17 november: 20:30 Halsteren 35+2 - Steenbergen 35+1.
Zaterdag 19 november 08:30 Halsteren JO10-3 - SPS JO10-1; Halsteren JO9-2 - SJO De Markiezaten JO9-1JM; Halsteren JO8-1 - WVV’67 JO8-1; 09:45 Halsteren JO11-2 - MOC’17 JO11-3; Halsteren JO11-3 - SPS JO11-1JM; Halsteren JO15-2 - WHS JO15-1; Halsteren JO10-1 - MZC’11 JO10-1; 11:15 Halsteren JO13-3 - Cluzona JO13-1; Halsteren JO14-1 - NVS JO14-1; 13:00 Halsteren JO15-1 - Sparta (AV) JO15-1; Halsteren JO18-1 - Klundert JO18-1; 15:00 Halsteren 2 - ‘s Heer Arendskerke 2; Halsteren 3 - MOC’17 5; Halsteren 4 - MOC’17 4.

Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl

Afbeelding
Afbeelding