Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het mooie weer in het afgelopen weekend stond in schril contrast met de resultaten die onze hoofdmachten op ons eigen sportpark boekten. Beide ploegen gingen kopje onder op eigen veld, daar waar ze beide goede zaken hadden kunnen doen in de competitie. Lichtpuntje was de eerste overwinning die Dames 1 boekte op het samenwerkingsteam van Brouwershaven/ZSC ‘62/FC De Westhoek.

Zondag 1 op bezoek bij koploper Meerssen

Komende zondag gaat onze zondaghoofdmacht op bezoek bij de verrassende koploper in de vierde divisie B: SV Meerssen. Het duel volgt op een teleurstellende nederlaag op eigen veld tegen promovendus HVCH uit Heesch. Afgelopen zondag koos trainer Erwin de Nijs voor een ietwat gewijzigde basisopstelling door rechtsvoor Giovanni Moerland op zijn oude positie als linksback te posteren. Op zijn plek kwam Salah Jaddi. Daarnaast was er een basisplaats voor middenvelder Redwan Zerhouni. Met deze omzettingen was de verwachting dat er meer creativiteit ontstond in met name de aanvoer richting voorhoede en er via de opkomende backs meer gevaar vanaf de zijkant zou komen. De staf van HVCH had zijn huiswerk echter ook goed gedaan en stelde er een massief blok tegenover, die met veel strijd de aanvalsdrift van Halsteren konden weerstaan. Het leverde een weinig verheffend schouwspel op en op de 0-0 ruststand was ook niks af te dingen. 

Halsteren kwam niet goed uit de kleedkamer en keek binnen enkele minuten in de tweede helft tegen een 0-1 tegenstand aan. Na ruim een uur spelen verdubbelde HVCH vanuit een vrije trap de voorsprong en leek het vonnis voor Halsteren voltrokken. De slotfase was een aaneenrijging van kansen voor Halsteren, maar de aansluitingstreffer viel niet. De paal, de lat en de goalie voorkwamen de 1-2 en bij het publiek nam het ongeloof met de minuut toe. Hoe kon Halsteren zulke dotten van kansen om zeep helpen? Na afloop van de wedstrijd gaf Man of the Match Jelle Voermans het treffend aan: soms wordt de vorm van een speler of team door iets ongrijpbaars bepaald. Het kan dus haast niet anders, dat die vorm op enig moment in dit seizoen wel terugkomt. Voorlopig moeten we als Halsteren zien weg te komen van die vervelende veertiende plaats. Te beginnen met een winstpartij op koploper Meerssen. Een altijd lastige ploeg, maar eentje waarmee Halsteren boeiende historisch wapenfeiten deelt. Hopelijk komt er zondag zo’n historisch wapenfeit bij. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en is live te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZo1. 

Zaterdag 1 onttroond als koploper

Op het kunstgras van sportpark De Beek ontrolde zich afgelopen zaterdag een vermakelijke prestigestrijd tussen Zaterdag 1 en MOC ‘17. Voor Halsteren was het de ultieme mogelijkheid om de koppositie in de derde klasse B te verstevigen, nu Prinsenland met een wedstrijd minder nog steeds minder puntverlies heeft en MOC ‘17 bij verlies tot op een punt Halsteren zou naderen. Het werd een zware beproeving voor Halsteren. Al na een kwartier keek de ploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Tot overmaat van ramp moest aanvoerder Joost Wesdorp vijf minuten later geblesseerd het veld verlaten. Een fysiek sterker MOC ‘17 nam nog binnen het half uur verder afstand. Er werden felle duels uitgevochten en daar werd vlak voor rust de assistent-scheidsrechter van MOC ‘17 ongevraagd onderdeel van. In een duel langs de lijn werd hij volledig omvergelopen en moest dat bekopen met een ernstige blessure. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt en na de aftocht met een ambulance kon de eerste helft worden vervolgd. 

Na een kwartier in de tweede helft tekende Stijn van der Kroon voor de 1-2 en leek een spectaculaire ommekeer in de wedstrijd in de maak. De ervaren ploeg uit Bergen op Zoom bleek geslepen en ontregelde het spel van Halsteren, waardoor het weinig kansen kon creëren. Door de aanvallende intenties nam Halsteren achterin meer risico en dat werd de ploeg tien minuten voor tijd fataal. MOC ‘17 gooide met de 1-3 de wedstrijd in het slot. Ondanks de 8 minuten blessuretijd lukte het Halsteren niet meer om nog wat aan de achterstand te doen. Na deze nederlaag moet het even pas op de plaats maken op de ranglijst en Prinsenland als lijstaanvoerder boven zich dulden. Komende zaterdag is de ploeg vrij. Daarna wacht de thuiswedstrijd tegen Kogelvangers. 

Uitslag RABO Clubsupportactie

De actie Rabo Clubsupport is afgelopen en heeft ons € 792,79 opgeleverd.
Bedankt voor al jullie stemmen! Dit jaar is de teller ruim € 200,- hoger geëindigd dan vorig jaar. Het geld heeft al een bestemming gevonden: een energiezuinige vrieskist.

Wedstrijdprogramma thuis

Vrijdag 3 november

20:30        Halsteren 35+2 - NVS 35+1

Zaterdag 5 november

08:30        Halsteren JO9-1 - Prinsenland JO9-1; Halsteren JO9-3 - Cluzona JO9-2; Halsteren JO7-1 - WHS JO7-1; Halsteren JO10-1 - MOC’17 JO10-1

08:50        VVC’68 JO7-1 - Halsteren JO7-1

09:10        Halsteren JO7-1 - NOAD’67 JO7-1

09:45        Halsteren JO14-1 - MOC’17 JO14-5;  Halsteren JO13-3 - MOC’17 JO13-4; Halsteren JO11-1 - RBC JO11-1

11:15        Halsteren JO15-1 - RKDVC JO15-1; Halsteren JO17-3 - SKNWK JO17-1

13:00        Halsteren 6 - FC Bergen 6; Halsteren 5 - VVC’68 3; Halsteren JO18-1 - Grenswachters JO18-1

15:00        Halsteren 2 - VCK 2; Halsteren 7 - Lepelstraatse Boys 2; Halsteren 4 - DBGC 3

Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl.