Afbeelding

BWI neemt beheer ‘t Blickvelt over

Algemeen

WOENSDRECHT - BWI Woensdrecht neemt bij wijze van pilot voor één jaar het beheer over van Dorpspunt ’t Blickvelt. Hiermee is er een nieuwe beheerder gevonden en kan deze belangrijke voorziening in het dorp Woensdrecht open blijven. 

Om de financiële risico’s voor de BWI te minimaliseren, staat de gemeente garant. Hoewel Dorpspunt ‘t Blickvelt in het centrum van de kern Woensdrecht geen multifunctioneel centrum van de gemeente is, functioneert het als een belangrijke publieke voorziening. Tot voor kort lag het beheer in handen van Woningstichting Woensdrecht. Toen de huidige beheerster aangaf te willen stoppen, is de Woningstichting op zoek gegaan naar vervanging. Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht (BWI) reageerde. De BWI is bereid om bij wijze van pilot het beheer over voor een jaar over te nemen, maar benoemt de onzekerheid m.b.t. de exploitatiekosten als risico. Nu het college besloten heeft om garant te willen staan als het jaar met een negatief resultaat zou worden afgesloten, is het beheer voor ‘t Blickvelt zeker gesteld. Het zou gaan om de kosten van huur en nutsvoorzieningen voor een bedrag van maximaal € 12.000,-. Wethouder sociaal domein Lars van der Beek is blij: “ ‘t Blickvelt is erg belangrijk voor het dorp Woensdrecht. Door deze pilot kan het Dorpshuis open blijven en is er continuïteit voor de sociaal maatschappelijke activiteiten. De BWI kan hier wellicht nog een mooie impuls aan geven.” BWI Woensdrecht heeft de ambitie om ‘t Blickvelt als één ontmoetingsplek op de kaart te zetten. Daarvoor wordt de samenwerking gezocht met Woensdrecht Werkt en andere organisaties. ‘t Blickvelt blijft vijf dagen in de week open.

Verenigingen en stichtingen kunnen gebruik blijven maken van de ruimtes tegen aanvaardbare huurprijzen. Ook particulieren en bedrijven kunnen er in overleg terecht. Na een jaar volgt een evaluatie.