Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Voor de meeste teams stonden de afgelopen drie weekenden in het teken van de poulefase van de districtsbekercompetitie. Vanaf komend weekend start voor die teams de reguliere competitie en gaat er gestreden worden om het kampioenschap, promotie of - als het tegenzit - tegen degradatie. En laten we hopen dat daarbij het najaarszonnetje veelvuldig mag schijnen.

Pech achtervolgt Zondag 1

Na gelijke spelen tegen Moerse Boys en EVV en een zure nederlaag vorige week bij AWC in Wijchen beleeft Zondag 1 niet de competitiestart waarop het had gehoopt en gerekend. Daar kwam afgelopen zaterdagavond een nieuwe domper bij. Tegenstander Longa ‘30 uit Lichtenvoorde kon geen moment imponeren, maar kwam vlak voor rust door een fout in de Halsterse defensie op een 0-1 voorsprong. Halsteren zette daar tegenover een hele rits aan kansen, maar ook nu bleek weer dat het rendement voorin te laag is om potten te kunnen breken. En het stukje geluk dat je als team nodig hebt om het tij te keren, ontbrak ook volledig in deze wedstrijd. Komend weekend mag de ploeg van trainer Erwin de Nijs het opnieuw proberen bij Juliana ‘31 in Malden. Een ploeg die het seizoen wisselvallig is begonnen, en die het Halsteren in voorgaande seizoenen altijd behoorlijk lastig kon maken. Komende zondag betreden beide ploegen de arena op sportpark De Broeklanden om 14.00 uur. Wil je niks van de wedstrijd missen? Volg de wedstrijd op Twitter via @HalsterenZo1.

Competitiestart voor Zaterdag 1

Afgelopen zaterdag stelde Zaterdag 1 een plek in de knockout-fase van de districtsbeker veilig door een eclatante 1-10 overwinning op vierdeklasser Alliance. De manschappen van trainer Erik van der Giessen gaven daarmee aan klaar te zijn voor de strijd in de derde klasse B, die aanstaande zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen het onbekende DVV ‘09 uit Dirksland. De gasten werden vorig seizoen kampioen in de vierde klasse I (district West II) en spelen hun allereerste wedstrijd in de clubhistorie in de derde klasse dus tegen Halsteren. Het belooft dus een gedenkwaardige wedstrijd te worden die start om 15.00 uur en gratis toegankelijk is.

Wedstrijdtip van de week

Ook voor de JO19-1 begint komende zaterdag het échte werk. De volgende ronde in de districtsbeker werd zonder zelf te spelen afgelopen weekend zeker gesteld, doordat de concurrenten Walcheren en MOC ‘17 niet verder kwamen dan een gelijkspel. Komende zaterdag wacht de kennismaking op het landelijke derde divisieniveau. Dan komt de JO19-1 van Dommelen uit Valkenswaard op bezoek. De ploegen trappen af om 13.00 uur op sportpark De Beek. Jeugdvoetbal van het hoogste niveau in Brabant, dat is wat je krijgt voorgeschoteld. Dat mag je niet missen!

Rabobank Clubsupport actie

Tot en met 27 september kun je jouw stem uitbrengen op ons bij Rabo Clubsupport.
Via Rabo Clubsupport ondersteunt de Rabobank verenigingen financieel om hun doelen te verwezenlijken.
Maar er moet wel gestemd worden! Ben jij klant bij de Rabobank? Stem dan op ons via je Rabo app of via www.rabo-clubsupport.nl/zuidwest-brabant/stemmen. We investeren de komende tijd graag verder in het duurzaam onderhoud van onze kleedlokalen, we kunnen het geld dus goed gebruiken. Met de opbrengsten van vorig jaar hebben we reeds enkele douchekoppen vervangen. Alvast bedankt voor jullie stem!

Meld je aan voor onze Whatsapp service!

Het nieuws over RKSV Halsteren is natuurlijk via de krant en social media te volgen. Maar niet iedereen gebruikt social media. Wil je dan toch als eerste op de hoogte zijn van het nieuws over RKSV Halsteren? Meld je dan aan voor de Whatsapp service van de club. Stuur in Whatsapp de tekst RKSV AAN naar 06-12605806. Zodra een nieuw bericht op onze website wordt geplaatst krijg je daarvan een melding in Whatsapp. Zo ben je niet afhankelijk van social media en ontvang je het nieuws uit de eerste hand. Vele tientallen geïnteresseerden gingen je al voor!

Wedstrijdprogramma komend weekend

Donderdag 22 september

20:30        Halsteren 35+2 - Prinsenland 35+2

Zaterdag 24 september        

08:30        Halsteren JO9-2 - SJO De Markiezaten JO9-3; Halsteren JO10-2 - Kloetinge JO10-2; Halsteren JO9-3 - Lepelstraatse Boys JO9-1; Halsteren JO8-3 - NVS JO8-1; Halsteren JO12-1 - MOC’17 JO12-1; Halsteren JO11-2 - Virtus JO11-1; Halsteren JO8-2 - VVC’68 JO8-1

09:45        Halsteren JO13-1 - MOC’17 JO13-1; Halsteren JO15-3 - Tholense Boys JO15-1; Halsteren JO13-3 - METO JO13-1

11:15        Halsteren JO17-3 - Cluzona JO17-1; Halsteren JO19-2 - MOC’17 JO19-2; Halsteren JO17-2 - Roosendaal JO17-2

13:00        Halsteren JO19-1 - Dommelen JO19-1; Halsteren JO17-1 - BSC JO17-1; Halsteren VR1 - Steenbergen VR2

15:00        Halsteren 1 - DVV ‘09 1; Halsteren 3 - Wieldrecht 3; Halsteren 6 - MOC’17 8

Ga naar www.rksvhalsteren.nl voor meer informatie.