Afbeelding

RKSV Halsteren Weeknieuws

Algemeen

Na een bewogen week, waarin duidelijk werd dat de club aan de vooravond staat van een ingrijpende koerswijziging als gevolg van de intrede van het weekendvoetbal per volgend seizoen, werd er afgelopen weekend vooral gesproken met de voeten. Op een gezellig druk sportpark De Beek maar ook elders in de regio werden verrassend mooie resultaten geboekt.

Overtuigende zege Zaterdag 1 in Fijnaart

Na de krappe maar verdiende zege op VVC ‘68 kon Zaterdag 1 tegen de De Fendert in Fijnaart afgelopen weekend goede zaken doen. Immers, bij winst zou volgende week een gelijkspel genoeg zijn om als groepswinnaar door te gaan naar de volgende ronde in de districtsbekercompetitie. Daarvoor was het wel nodig dat de ploeg van trainer Erik van der Giesen kon focussen op de wedstrijd, nadat de voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd niet optimaal was. Het team legde echter een prima wedstrijd op de mat en boekte een overtuigende 1-6 overwinning op De Fender. Van der Giesen was na afloop tevreden: “Het was een hele goede wedstrijd van onze kant, met een paar mooie doelpunten”. Hij was ook zeer tevreden over de opgebrachte concentratie van de spelersgroep. “Een mooi signaal door met je voeten te spreken”. Komende zaterdag kan de ploeg dus groepswinnaar worden in de uitwedstrijd tegen Alliance. De wedstrijd op sportpark Kortendijk in Roosendaal begint om 14.30 uur.

Penalty in blessuretijd nekt Zondag 1

Lange tijd leek Zondag 1 tegen AWC in Wijchen af te stevenen op het derde gelijkspel op rij. Een uitslag die recht zou doen aan het verloop van de wedstrijd. Maar een om onduidelijk gebleven reden gegeven penalty ver in blessuretijd deed Halsteren in extremis de das om. De 1-0 nederlaag lijkt daarmee symbolisch voor de ongelukkige fase waarin de ploeg van trainer Erwin de Nijs momenteel verkeert. Tot twee maal toe werd een doelpunt van Halsteren wegens buitenspel onterecht afgekeurd en met de penalty in de absolute slotfase van de wedstrijd kreeg Halsteren te weinig. Halsteren moet momenteel genoegen nemen met een twaalfde plaats op de ranglijst en heeft na drie wedstrijden al een achterstand van zeven punten op de verrassende koploper HVCH. Komend weekend staat wederom een wedstrijd op zaterdagavond gepland voor de zondaghoofdmacht. Om 18.00 uur treedt de ploeg aan tegen Longa ‘30 uit Lichtenvoorde. Hopelijk lukt het dan om het tij te keren en de drie punten in Halsteren te houden.

JO19-1 zet MOC ‘17 eenvoudig opzij

Na het verdienstelijke gelijkspel tegen Walcheren was het de vraag of de JO19-1 ook tegen vierdedivisionist MOC’17 potten kon breken. Een stadsderby brengt tenslotte toch altijd wat meer rivaliteit met zich mee. Halsteren startte voortvarend aan de wedstrijd en kwam voor rust op een 2-0 voorsprong. Na rust moest het de aansluitingstreffer incasseren, toen een van richting veranderd schot de goalie van Halsteren kansloos liet. Maar met de 3-1 gooide Halsteren de wedstrijd in het slot en boekte het een terechte overwinning op de Bergse formatie. Afhankelijk van het resultaat van de zaterdag te spelen wedstrijd MOC’17 tegen Walcheren kan Halsteren zich plaatsen voor de volgende (knockout-ronde) van de beker.

Meld je aan voor onze Whatsapp service!

Het nieuws over RKSV Halsteren is natuurlijk via krant en social media te volgen. Maar niet iedereen gebruikt social media. Wil je dan toch als eerste op de hoogte zijn van het nieuws over RKSV Halsteren? Meld je dan aan voor de Whatsapp service van de club. Stuur in Whatsapp de tekst RKSV AAN naar 06-12605806. Zodra een nieuw bericht op onze website wordt geplaatst krijg je daarvan een melding in Whatsapp. Zo ben je niet afhankelijk van social media en ontvang je het nieuws uit de eerste hand. Vele tientallen geïnteresseerden gingen je al voor!

Wedstrijdprogramma thuis

Donderdag 15 september

19:00        Halsteren 3 - SC Gastel 4

Zaterdag 17 september

08:30        Halsteren JO8-2 - Steenbergen JO8-1; Halsteren JO9-3 - SC Welberg JO9-1; Halsteren JO8-1 - Victoria’03 JO8-1; Halsteren JO9-1 - DOSKO JO9-1

09:45        Halsteren JO13-1 - Kloetinge JO13-1; Halsteren JO11-2 - Roosendaal JO11-3; Halsteren JO11-3 - Prinsenland JO11-1; Halsteren JO13-2 - MOC’17 JO13-3

11:00        Halsteren JO7-1 - NVS JO7-2JM; 

11:15        Halsteren JO15-1 - Roosendaal JO15-1; Halsteren MO15-1 - Roosendaal MO15-2; Halsteren JO14-1 - NSV JO14-1

12:20        Halsteren JO7-1 - SJO De Markiezaten JO7-2

13:00        Halsteren VR1 - MOC’17 VR2; Halsteren JO18-1 - ST Vosmeer/NOAD’67 JO18-1

15:00        Halsteren 4 - DVO’60 6

18:00        Halsteren - Longa ‘30

Zondag 18 september

11:00        Halsteren 3 - ODIO 2

KIjk voor meer informatie op onze website www.rksvhalsteren.nl. Of neem contact op via info@rksvhalsteren.nl..