Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Het Antoniusbeeld uit de vernielde kapel kon worden veiliggesteld.</p>

Het Antoniusbeeld uit de vernielde kapel kon worden veiliggesteld.

Actie voor herstel verwoeste Antoniuskapel

LEPELSTRAAT - Door een fikse windhoos van de donderbui die dinsdagavond 6 september overkwam, is een enorme boom op het mooie kapelletje gestort en is het hele gebouwtje verwoest. De Parochiekerncommissie (PKC) gaat haar uiterste best doen om het kappelletje snel weer op te kunnen bouwen. 


De Antoniuskapel is, normaal dagelijks geopend en er zijn altijd kaarsen. Vaak zitten er mensen op de bankjes nabij de kapel om er eventjes de rust op te zoeken vlak bij “hun” Antonius. Het is speciaal gebouwd om onderdak te geven aan het beeld van de heilige Sint Antonius van Padua, de patroonheilige van de verloren zaken. Dat beeld was vóór de totstandkoming van de kapel alleen te aanschouwen in de kerk, die slechts een klein deel van de week geopend is. “Er was duidelijk behoefte aan een plek waar je het hele jaar door kunt bidden en een kaars kunt opsteken bij Sint Antonius. Met de jaarlijkse noveen, van april tot juni negen dinsdagen achter elkaar, komen vele noveengangers ook langs de kapel om een kaarsje aan te steken.

Zoals iedereen begrijpt, kost het opbouwen tijd en geld. Het onderzoek moet eerst zijn afgerond en dan moet blijken wat er qua verzekering mogelijk is. Er zijn vele mensen die willen helpen in welke vorm dan ook, daar is de PKC heel blij mee uiteraard!

Ook geven veel mensen aan om iets bij te dragen, dus is het bestuur van Stichting vrienden van Antonius Lepelstraat bijeen geweest en hebben een actieplan opgesteld met een donatieactie. Het gedoneerde geld komt uiteraard 100% ten goede aan het terugbouwen van de kapel. Er komt een groot spandoek te hangen aan de kerk met daarop het rekeningnummer van de stichting voor donaties. Ook is op facebook een flyer geplaatst. Basisschool de Wegwijzer/Peuteropvang/BSO Newkids willen heel graag een duit in het zakje doen door middel van een statiegeldflessenactie. 

Het bankrekeningnummer van de stichting vrienden van Antonius Lepelstraat voor donaties voor het herstel van de kapel is: NL14 RABO 0306 1943 68.

Meer berichten