Arie Molendijk, taxateur.
Arie Molendijk, taxateur.

Taxatiemiddag in Grenshotel

Algemeen

OSSENDRECHT - Op vrijdag 2 september vindt er een taxatiemiddag plaats in Grenshotel De Jonckheer in Ossendrecht. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

De taxatiemiddag op 29 maart kon niet doorgaan wegens ziekte van de heer Molendijk. De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.” 

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel, Aanwas 17 op vrijdag 2 september van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie:
www.molendijkboeken.nl

Oude bibliotheek