Afbeelding
Foto: Ad van Loenhout

Rondwandeling buitenplaats Mattemburgh

Algemeen

HOOGERHEIDE -  Op zondag 28 augustus organiseert Brabants Landschap weer een rondwandeling over de buitenplaats Landgoed Mattemburgh onder begeleiding van een gids. 

Natuurlijk worden de tuinen en de villa hierbij bezocht, maar er zal speciale aandacht zijn voor de zogenaamde Fürst Pückler bloemenperken. De bekende “taart” aan de straatkant van het landgoed met daarvoor de gestileerde zwanen. Verzamelen is vanaf 13.30 uur bij de nieuwe Orangerie, gelegen nabij parkeerplaats P1 in de Beukendreef. Uiterlijk 14.00 uur wordt er gestart met de rondleiding.

De Mattemburgh is nog de enige buitenplaats in Nederland waar jaarlijks, op traditionele wijze, een Pücklerbed wordt aangelegd. In het bed worden duizenden bladplanten en dus géén bloeiende planten verwerkt. Deze planten worden grotendeels in de eigen kwekerij opgekweekt. Ook de witte metalen boogjes zijn karakteristiek voor het ontwerp, dat is geïnspireerd door Pückler op de Mattemburgh.In het voorjaar van 2022 is de kleine expositie uitgebreid met nieuwe museumstukken van Marie-Louise Cuypers. Ook zijn nieuwe foto’s te bekijken van het leven op het landgoed.Liefhebbers voor deze excursie, die door een deskundige gids van Brabants Landschap begeleid wordt, kunnen op 28 augustus vanaf 13.30 uur bij de nieuwe Orangerie, gelegen nabij parkeerplaats P1in de Beukendreef, verzamelen. Uiterlijk 14.00 uur wordt er gestart. De rondleiding duurt ca. 2 uur.Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren .Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin. Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl