Landgoed Mattemburgh met op de achtergrond het theehuisje.
Landgoed Mattemburgh met op de achtergrond het theehuisje. Foto: Ad van Loenhout

Excursie landgoed Mattemburgh

Algemeen

HOOGERHEIDE - Op zondag 29 mei vindt de eerste ‘vrije inloop’ excursie van dit seizoen plaats op buitenplaats ‘De Mattemburgh’. 

Het landgoed en buitenplaats is in 1846 door de bekende familie Cuypers aangelegd. Rond het landhuis ligt een park, waarin twee tuinstijlen zijn vertegenwoordigd: de ‘speelse’ Engelse stijl en de ‘strenge’ Franse of Formele stijl. Tijdens de begeleide excursie door de tuinen, zullen de gidsen u graag alles over dit, voor Brabant unieke, landgoed vertellen. Tevens krijgt u een rondleiding in de Villa Mattemburgh. Start is om 14.00 uur, Beukendreef, parkeerplaats P1.

In het voorjaar van 2022 is de kleine expositie uitgebreid met nieuwe museumstukken van Marie-Louise Cuypers. Ook zijn nieuwe foto’s te bekijken van het leven op het landgoed.

Liefhebbers voor deze excursie, die door een deskundige gids van Brabants Landschap begeleid wordt, kunnen op 29 mei vanaf 13.30 uur bij de ingang aan de Beukendreef verzamelen, parkeerplaats P1. Uiterlijk 14.00 uur wordt er gestart. De rondleiding duurt ca. 2 uur.

Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.

Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl