Landgoed Mattemburgh
Landgoed Mattemburgh Foto: Ad van Loenhout

Wandeling door landgoed en villa Mattemburgh

Algemeen

HOOGERHEIDE - Brabants Landschap organiseert voor zondag 29 augustus weer een rondwandeling over de buitenplaats en villa van Landgoed Mattemburgh onder begeleiding van een gids. Dit geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Ook zal er speciale aandacht zijn voor de zogenaamde Fürst Pückler bloemenperken. De bekende “taart” aan de straatkant van het landgoed met daarvoor de gestileerde zwanen.

Mattemburgh is nog de enige buitenplaats in Nederland waar jaarlijks, op traditionele wijze, een Pücklerbed wordt aangelegd. In het bed worden duizenden bladplanten en dus géén bloeiende planten verwerkt. Deze planten worden grotendeels in de eigen kwekerij opgekweekt. Ook de witte metalen boogjes zijn karakteristiek voor het ontwerp.

De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren. 

Aanvang is 14.00 uur bij de parkeerplaats, let op, P1 aan de Beukendreef. De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur! De rondleiding duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen €8,- per persoon (beschermers €4,- per persoon. Maximaal 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 introducés bij vertoon van uw jaarkaart). Voor deze rondleiding dient u zich vooraf aan te melden via de website van Brabants Landschap www.brabantslandschap.nl/activiteiten