Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Renate van de Kraan in haar Slingertuin.
Renate van de Kraan in haar Slingertuin. (Foto: Pascal Brugman)

Fraaie tuinen bij open weekend

OSSENDRECHT - REGIO - Groei en Bloei de Brabantse Wal organiseerde afgelopen zaterdag en zondag het Open Tuinen weekend. Hier konden tuineigenaren aan deelnemen en zo hun tuin openstellen voor publiek. 


Zo deed dat ook Renate van de Kraan uit Ossendrecht, zij heeft haar tuin de Slingertuin genoemd. In haar tuin vind je meer dan 250 plantensoorten. Naast haar baan als jurist, ging Renate een opleiding volgen tot tuinarchitectuur in Boskoop. Haar kennis en ervaring is dan ook terug te vinden in haar tuin. Ze kweekt en vermeerdert de planten zelf in haar tuin, deze biedT ze ook voor een schappelijke prijs aan en het is biologisch en chemicaliën vrij. Dus of je nou een siergras, heester of een bloemrijke vaste plant zoekt, u kunt altijd eens bij Renate informeren. Zij geeft ook adviezen en tips of helpt u bij het ontwerp van een tuin of border. Voor meer informatie www.deslingertuin.com

Ook Cor en Isa van de Korput uit Ossendrecht stelde hun tuin open voor publiek. Een tuin vol met vormen en hoogtes met een prachtig terras en verschillende zithoekjes. Cor is met pensioen en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met tuinieren. 30 Jaar geleden begon hij met de basis van zijn tuin, hier had hij een budget voor en daar moest hij en zijn toenmalige hulpje het mee doen. Hij is dan ook erg trots op het resultaat en zelfs de regen maakte hem niet uit, want die liet de prachtige kleurencontrasten zien van hun tuin. 

Meer berichten