Het viertal van de Vengaboys met Kim, Denise, Donny en Robin had zich weer in een mooi partykostuum gehesen.
Het viertal van de Vengaboys met Kim, Denise, Donny en Robin had zich weer in een mooi partykostuum gehesen. Foto: Pascal Brugman

Backstage bij Mega Foute Party op BWF

Algemeen

HOOGERHEIDE - Na twee jaar vindt eindelijk weer het Brabantse Wal Festival in Hoogerheide plaats, met afgelopen zaterdag als opening de Mega Foute Party. Deze avond was dan ook uitverkocht en kwamen er ruim 3000 bezoekers in de tofste outfits naar de grote tent om er een te gekke avond van te maken.  

Om 19.00 uur opende het festivalterrein haar poorten en stroomden de eerste bezoekers al binnen, want die wilden vooraan staan en bepakt met munten richting de bar om hun eerste biertje te pakken. Dj Joshua had de eer om de avond te openen in de feesttent, veel van de eerste bezoekers waren dan ook vrienden van deze lokale dj uit Putte. De stemming zat er meteen goed in met nummers als Zombie van Kernkraft en No Limits van 2 Unlimited. 

Partymeister Immer Hansi had er al helemaal zin in: “We mogen eindelijk weer optreden en zo te horen aan het publiek belooft het Brabantse Wal Festival een plezier te worden. In de tijd dat ik niet mocht optreden heb ik heel veel Schnapps gedronken, merchandise gemaakt, aan social media gewerkt en nieuwe nummers in de studio gemaakt.” Om 20.00 uur begon hij dan ook met z’n vrolijke deuntjes aan zijn optreden. Shotjes ontbraken zeker niet in zijn show, het klonk dan ook 3, 2, 1 Shotje volmondig door het publiek. Het was een optreden met een lawine van confetti, vlaggetjes en Wahnsinn.  

Gezelligheid

De gezelligste zanger uit Brabant Jan Biggel, was al vroeg op het feestterrein aangekomen en kwam vol gezelligheid het podium op. Vanuit het publiek kwam er een hoop vreugde richting het podium. ‘Ons moeder zeej nog’ en ‘Fleske d’r in fleske d’r uit’ werden dan ook vrolijk meegezongen. Deze Brabander houdt van gezelligheid, begeeft zich graag tussen de mensen en houdt van een biertje meedrinken: ‘’Alleen is ook maar zo alleen, daarom zit ik niet graag in een kleedkamer. Ik heb niet veel eisen, behalve een lekker biertje en veel gezelligheid.” 

Gebroeders Rossig mochten om 21.30 uur de bühne betreden. Dit viertal met de mannen Ronnie, Tonnie, Sjonnie en Donnie begon met hun feestlied ‘Hallo allemaal’ waar ze succes mee oogstten in 2018. Het publiek zong in volle borst mee, net zoals het nummer de Alie Exprezz.  

Paul Elstak, bekend van vele happy hardcore hits zoals Luv u More, life is like a dance en Rainbow in the Sky hoefde gelukkig niet zo heel veel te reizen. 

Paul Elstak en kwam zaterdag op de openingsavond van het Brabantse Wal festival samen met Rache (Mc Boogshe) naar de Mega Foute Party Hoogerheide om een uur flink gas te geven in de tent. Paul is ook blij dat hij weer volop mag optreden: ‘’Gedurende de tijd dat ik niet mocht optreden heb ik wel mijn rust gepakt, even lekker tijd gemaakt voor mijn gezin dus hebben we een half jaar op Curaçao gezeten. Maar ook heb ik nieuwe muziek gemaakt, zowel remixen als compleet nieuwe nummers. Ook is mijn webshop flink uitgebreid en ik ben daarnaast begonnen aan een eigen boek dat gaat over mijn leven waarin ik praat over mijn ups en downs. Kort voor corona kwam had ik natuurlijk mijn 25-jarige carrière uitbundig gevierd in het Gelredome. Binnenkort ga ik bij Shownieuws weer wat moois bekendmaken, maar wat ga ik nog niet vertellen. Het belooft wel een spektakel te gaan worden.” Na het interview gingen Paul en Rachel het podium op en zetten de tent flink op zijn kop. Er werd dan ook flink gezongen en gehakt zoals ze in de jaren 90 deden op zijn muziek.

Na Paul Elstak begon Radio DJ Martijn Biemans van radiozender Qmusic ook aan het foute uur. Hier konden de mensen even op adem komen na al het gehak bij Paul. Maar de bezoekers bleven niet stilstaan en feestten verder tot de volgende act kwam. Dat waren niemand minder dan 2 Brothers on the 4th floor. Des’Ray en D-Rock hadden hiervoor hun vaste Mc Masta meegenomen die inmiddels alweer 10 jaar bij deze act zit. Des’Ray en D-Rock kijken terug op een fantastische samenwerking sinds ze in 1993 gevraagd werden als act door de producers Bobby en Martin Boer: ‘’We haalden met Never Alone toen gelijk een gouden plaat, maar ook de nummers die daarop volgden waren een groot succes. Achter de naam 2 Brothers on the 4th floor zit ook een verhaal. De twee broers woonden in een flat 3 hoog, dat is in het Engels 4th floor. Zo kwam de naam naar voren.” Hits als Dreams, Never Alone en Come Take My Hand mochten tijdens hun optreden niet ontbreken. Het publiek, jong en oud, kende ook letterlijk elk woord. Ook de twee danseressen genoten ervan om weer flink te mogen dansen op het podium. 

Daarna kwamen de enige Vengaboys op het podium, bezoekers hadden zelfs een Ibiza spandoek meegenomen en dat ging bij het eerste deuntje dan ook omhoog. Het viertal genaamd Kim, Denise, Donny en Robin had zich weer in een mooi partykostuum gehesen. Boom, Boom, Boom, We’re going to Ibiza! en Shalalala klonk het dan ook van voor tot achter in de tent. Het ging er heet aan toe op het podium. Het was dan ook tijd voor de laatste DJ Camaro, hij mocht als enigste dan ook twee keer optreden tijdens de foute party. Hij stond namelijk tussendoor ook al een keer zijn kunsten te vertonen met veel foute muziek. Alle artiesten kregen van de organisatie na elk optreden een bedankwoord en een grote bos bloemen. De bezoekers gingen met een grote glimlach naar huis.

Jan Biggel
Proosten met Immer Hansi
Dj Joshua
Dj Camaro
Gebroeders Rossig
D-Rock Rapper van 2 Brothers on the 4th Floor
Des'Ray 2 Brothers on the 4th Floor
Afbeelding
Julio die meedeed aan Big Brother liet dit feest niet voorbij gaan.