Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Afronding project biodiversiteit Kasteelstraat Ossendrecht met onthulling informatiebord.
Afronding project biodiversiteit Kasteelstraat Ossendrecht met onthulling informatiebord. (Foto: Pascal Brugman)

Oplevering biodiversiteitsproject Ossendrecht

OSSENDRECHT -  Vrijdagochtend is op het grasveld aan de Kasteelstraat in Ossendrecht het biodiversiteitsproject afgerond, dat er samen met leerlingen van basisschool het Paviljoen, de gemeente, het dorpsplatform en het Natuurpodium is opgezet.


Dit grasveld is aantrekkelijker gemaakt voor diverse diersoorten door er onder andere bloemperken aan te leggen. Het perk was eerder ingezaaid met wildbloemen door de schoolkinderen. Ook zijn er keverbanken gemaakt, verhoogde stroken die daardoor eerder opwarmen en waar kevers zich thuis voelen. Tevens is er bosplantsoen geplant, worden er wandelpaden gemaakt door het gras kort te maaien en is er een wandelroute uitgezet. Vanwege de droogte zijn er nog een paar kale plekken.

Informatiebord

Bij de afronding van het project is vrijdagochtend een informatiebord onthuld in het bijzijn van de betrokken instanties en leerlingen uit groep 6 en 7 van het Paviljoen. Zij plantten 1- en 2-jarige zaadbolletjes in diverse soorten op nog lege plakken. 

Vanuit de gemeente Woensdrecht waren wethouder Jeffrey van Agtmaal (openbaar gebied, natuur en Groene Agenda) en Lars van der Beek (jeugd en onderwijs) aanwezig. Zij onthulden samen met schoolkinderen het informatiebord.

Meer berichten