TTC de Liefhebbers trekt er iedere zondag op uit in de omgeving, hier met de recreanten.
TTC de Liefhebbers trekt er iedere zondag op uit in de omgeving, hier met de recreanten. Foto: Piet Brocatus

Recreanten en trimmers Liefhebbers naar Zeeland

Algemeen

HALSTEREN - De leden van TTC de Liefhebbers trekken op zondag 1 mei naar het Zeeuwse land. De A-trimmers leggen op deze zondag de Zijpe-route over 80 kilometer af en de B-trimmers trappen ongeveer 65 kilometer onder hun wieltjes weg. 

Ze houden hun gezamenlijke koffiestop bij het Veerhuis in Anna Jacoba Polder. De trimmers rijden op een koersfiets en zijn rond de middag weer thuis.

De recreanten rijden de St Philipsland route over een afstand van 50 kilometer. Hun koffiestop wordt gehouden bij Met Shmaak in Sint Philipsland. De recreanten rijden bijna allemaal op een elektrische fiets. De gemiddelde snelheid bij deze groep bedraagt ongeveer 17 kilometer per uur. Voor alle leden van TTC de Liefhebbers is het dragen van helm verplicht.
Bij beide afdelingen, dus zowel bij de trimmers als de recreanten, kunnen nog leden aansluiten. Men mag drie keer zonder verplichtingen meerijden alvorens het besluit kan worden genomen om al dan niet lid te worden. Het vertrek is elke zondag om 9.00 uur vanaf het dorpsplein nabij de Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Halsteren.

Voor nadere informatie kan men contact opnemen met de secretaris: Richard Kuijlen, telefoon 0164-683915. Ook kan contact opgenomen worden via e-mail: ttcdeliefhebbers@gmail.com. Een bezoekje aan de website www.ttcdeliefhebbers is zeker de moeite waard om meer van de fietsvereniging te weten te komen. (Foto: Piet Brocatus).