Afbeelding

Romige Toscaanse garnalen

Algemeen

Benodigdheden

2 eetlepels boter, 5 teentjes knoflook fijngehakt, 500 gram garnalen
gepeld, 1 ui fijn gesneden, 1 glas witte wijn, 150 gram gedroogde tomaten,
4 handjes verse spinazie, 200 ml room, zout en peper, 150 gram geraspte Parmezaanse kaas, 2 theelepels Italiaanse kruiden.

Bereiding

Smelt 1 lepel boter en voeg de knoflook toe en laat dit een minuutje
bakken. Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze roze zijn en schep ze uit de pan en zet ze even apart. Doe de andere lepel boter in de pan en voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat deze wat inkoken en voeg dan de room toe. Doe er de tomaatjes bij en na een
minuutje of 2 de verse spinazie. Laat de spinazie slinken en voeg dan de Parmezaanse kaas toe en meng dit goed door elkaar. Doe dan de garnalen er terug bij en de Italiaanse kruiden.
Heerlijk bij de nasi of met een stokbroodje.

Eet smakelijk

Diana Rens