Afbeelding

MollerJuvenaat in première

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Mollerlyceum en Gymnasium Juvenaat gaan na een krachtenbundeling per 1 augustus 2022 samen verder. Onder de naam MollerJuvenaat wordt kwalitatief onderwijs aangeboden van gymnasium- tot en met havo niveau. Er zijn veel informatiemomenten waarop geïnteresseerden kennis kunnen maken met het MollerJuvenaat. Op zaterdag 29 januari 2022 gaat de nieuwe scholencombinatie officieel ‘in première’ in tijdens hun exclusieve Open House. 

Tijdens webinars en walk-ins wordt er al veel informatie over de nieuwe school gedeeld met de huidige en toekomstige leerlingen en hun ouders. Het uitgangspunt van de scholencombinatie is het beste van twee werelden te combineren en de sterke kwaliteiten te behouden en vergroten. Daarnaast zet MollerJuvenaat in op onderwijs dat toekomstbestendig is en aansluit bij de wensen en eisen van het onderwijs van de 21e eeuw en van leerlingen. MollerJuvenaat wordt dan ook een ‘House of Students’, een idee dat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen. Dit past bij de huidige tijd, waarin generatie Z opgroeit. De nieuwe scholencombinatie heeft daarom als slogan: ‘Jij bent aan Z!’, een verwijzing naar de belangrijke rol die leerlingen hebben in het tot stand komen van het onderwijs op de nieuwe school en het ontwerp van de nieuwbouw die de komende jaren gerealiseerd gaat worden.

Net als afgelopen jaar, zal het ook komend jaar door alle maatregelen niet mogelijk zijn om de school volledig open te stellen voor bezoekers in de vorm van een groots opgezette open dag. Het MollerJuvenaat wil groep 7 en 8 leerlingen en hun ouders toch heel graag de kans geven persoonlijk kennis te maken. Daarom staat iedere woensdagmiddag op beide locaties in het teken van een-op-een contactmomenten met geïnteresseerde groep 7 en 8 leerlingen en hun ouders. Als klap op de vuurpijl organiseert de school een exclusief Open House; op zaterdag 29 januari 2022 gaat het MollerJuvenaat in première. Tijdens deze dag zijn geïnteresseerden (één ouder en leerling per gezin), na aanmelding en in tijdsloten, van harte welkom om geïnformeerd te worden over de nieuwe school, de locatie van de gymnasiumafdeling, het onderwijs en alle praktische zaken. 

Aanmelden voor het Open House op zaterdag 29 januari 2022 kan via de website www.mollerjuvenaat.nl. Hier vindt men ook de laatste informatie over dit evenement in verband met mogelijke coronamaatregelen op zaterdag 29 januari 2022.