Rian Rijnberg, Raymond Kessel en Rik Linssen van de activiteitencommissie van WinkelHart Halsteren promoten de bingoactie op locatie.
Rian Rijnberg, Raymond Kessel en Rik Linssen van de activiteitencommissie van WinkelHart Halsteren promoten de bingoactie op locatie. Foto: Bep Tielemans

Grote bingoactie door winkeliers in Halsteren

Algemeen

HALSTEREN - Kort na de feestdagen en nog midden in de lockdown is winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren van start gegaan met een grote ‘promoot Halsteren bingoactie’. Vanwege de tijdelijke afsluiting van de Halsterseweg, die in eerste instantie van 10 januari tot september is gepland, willen de plaatselijke winkeliers er met z’n allen voor zorgen dat Halsteren op de kaart blijft! De herinrichting gebeurt in fases en zal in de loop van 2023 afgerond worden.

Ondanks de lockdown waarbij heel veel winkels de deuren moeten sluiten heeft het bestuur van de plaatselijke winkeliersvereniging besloten de bingoactie die op de rol stond toch door te laten gaan. De meeste winkeliers kunnen immers wel producten leveren op bestelling met click & collect en kunnen ook thuis bezorgen. Juist in deze voor velen ‘lastige’ tijd is het beter niet bij de pakken neer te zitten en te laten zien dat verkoop toch mogelijk is.
Rian Rijnberg van de activiteitencommissie van winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren benadrukt de aantrekkingskracht van het dorp Halsteren. “Wij beschikken over diverse speciaalzaken die het de moeite waard maken in Halsteren te winkelen. Winkelend publiek uit de wijde regio weet ons te vinden. Nu de Halsterseweg tijdelijk dicht gaat, is er ons veel aan gelegen bereikbaar te blijven en daar willen we graag iets extra’s voor over hebben. Dat bieden we winkelend publiek met deze grote bingoactie.” Raymond Kessel voegt hieraan toe: “Mensen moeten door de wegomleiding nu extra moeite doen om naar ons toe te komen, dus als winkeliers doen wij op onze beurt extra moeite voor de klanten. Met de bingoactie zijn werkelijk prachtige prijzen te winnen.” Hij geeft als pluspunt aan dat parkeren in het dorp Halsteren gratis is en dat het winkelhart bezoekers trekt uit andere plaatsen in de omgeving. Rik Linssen vult aan dat vanwege het enorme succes van een vorige bingoactie opnieuw voor een dergelijke actie is gekozen. “Er zijn al voor de start van de bingoactie hele leuke reacties op gekomen. Het verschil is wel, dat er nu geen gezamenlijke prijsuitreikingsavond is met alle winnaars maar dat deelnemers met een volle bingokaart deze meteen kunnen komen verzilveren voor een van de prachtige, waardevolle prijzen. Dat kan bij De Bloemenstal aan Dorpsstraat 73K.” Sinds donderdag 6 januari worden bij de 29 deelnemende winkels bingokaarten uitgegeven aan iedere betalende klant met een besteding boven € 10.00. Men ontvangt dan 1 bingokaart, bij besteding boven € 50.00 krijgt de klant 2 bingokaarten. Dit is ook het maximale aantal kaarten wat een klant bij één aankoop kan ontvangen. Winkeliers van WinkelHart hebben ervoor gezorgd dat er maar liefst 125 fantastische prijzen beschikbaar zijn. Vanaf maandag 10 januari worden de nummers getrokken. Op de Facebookpagina van WinkelHart Halsteren worden dagelijks de nieuw getrokken bingonummers bekend gemaakt. De getrokken bingonummers worden bovendien elke ochtend na de trekking omcirkeld op de meegeleverde posters die bij de deelnemende winkeliers in het zicht hangen. Ook als een winkel vanwege alle maatregelen niet of niet geheel geopend is, kan deze toch meedoen aan de bingoactie door bij welke verkoop dan ook - fysiek, thuisbezorgd of bij Click & Collect - de bingokaarten mee te geven. D-Reizen aan Dorpsstraat 192, onlangs lid geworden van WinkelHart, is niet op de posters vermeld maar doet ook mee aan de bingoactie. Er zijn 125 Cheques waarop de winnaar van een volle bingokaart bij de secretaris van de vereniging middels een random systeem zijn prijs op kan halen. De winnaar kan vervolgens met de cheque bij de betreffende winkelier terecht of een afspraak maken.