Wethouder Henk Kielman en de Kerstman verrichtten de trekking.
Wethouder Henk Kielman en de Kerstman verrichtten de trekking. Foto: Cate Brugman

Volop prijzen Ton van Hover Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Het was zondagmiddag 19 december rustig in het Huijbergse multifunctioneel centrum de Kloek. Voor deze middag had de Huijbergse ondernemersvereniging Hover de kerstmarkt en de winkeliersactie “De Ton van Hover” op de agenda staan.

“Dit is altijd een gezellige middag met rond de 150 bezoekers”, vertelt Hover-voorzitter Jan Michielsen. “Helaas is het door corona niet verantwoord om zoveel mensen in een ruimte te ontvangen.” 

Geen kerstmarkt dus. Toch was er wel de prijsuitreiking van de Ton van Hover, maar dan zonder publiek. 

Het werd dit jaar een digitale ton, die zondagmiddag werd opgenomen en vanaf maandag 20 december op de Facebookpagina “Ge Zijt Van Huijbergen is te bekijken”.

Tienduizend bonnen

Er werden door de Kerstman ruim veertig kaartjes uit een betonmolen gehaald, die de bijna 10.000 uitgegeven bonnen goed husselde. Zaterdagavond was het door de net aangekondigde nieuwe coronabeperkingen nog even onduidelijk of de digitale trekking wel door kon gaan. Hover nam contact op met de gemeente en die gaven toestemming voor de trekking.

In de weken voorafgaande ontvingen de klanten bij diverse winkeliers in Huijbergen bij hun aankopen de bonnen. Er waren ruim 40 prijzen, variërend van een wasmachine tot een aantal kortingsbonnen. Tussen de trekking door waren er optredens van zanger Ron van Hoof en interviews met een aantal bekende Huijbergenaren. De prijswinnaars kunnen vanaf 21 december hun prijs afhalen bij Coop Heijboer in Huijbergen.

Ron van Hoof
De prijzen