Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Energiezuinig maken van een woning door isolatie</p>

Energiezuinig maken van een woning door isolatie

Meeste mensen betalen woning verduurzamen zelf

REGIO - Veruit de meeste Nederlanders betalen het verduurzamen van de woning volledig zelf. Slechts een op de vijf Nederlanders maakt gebruik van een financiële regeling, in de meeste gevallen van een subsidie. 


Dat het merendeel hier geen gebruik van maakt komt mede doordat ruim vier op de tien niet bekend is met beschikbare financiële regelingen. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek onder 4.000 Nederlanders.
Vier op de vijf Nederlanders die de woning verduurzaamt gebruikt daarvoor geen financiële regeling. Meestal is het investeringsbedrag te laag (25%) of komt men niet in aanmerking voor ondersteuning (22%). Voor zo’n 42% speelt onbekendheid met financiële regelingen een rol. Zo komt het bij 18% niet op om te zoeken naar mogelijkheden en is 11% hier niet mee bekend. 7% vindt het teveel uitzoekwerk en 6% vindt de financiële regelingen te ingewikkeld.

Subsidies vaakst aangevraagd
20% van de Nederlanders die de woning verduurzaamt maakt daarbij wel gebruik van speciale financiële regelingen. Subsidies van de overheid of gemeente worden door 12% gebruikt, gevolgd door leningen (5%) en het terugvragen van btw op zonnepanelen (5%). 3% sluit een hogere hypotheek af voor verduurzaming.

Meer berichten