Jules Theuns staat weer als vanouds in de keuken van Eetcafé Boulevard.
Jules Theuns staat weer als vanouds in de keuken van Eetcafé Boulevard. Foto: Dennis van Loenhout

Mosselen eten als vanouds

Algemeen

OSSENDRECHT – Er kan steeds meer, en dat is fijn. Ook voor kankerpatiënten die hun levenskwaliteit zien toenemen door de inspanningen van de Stichting Roparun. Roparunteam De L’Oslopers organiseert op vrijdag 19 en zaterdag 20 november weer haar traditionele mosselavonden bij Eetcafé Boulevard in Ossendrecht. De opbrengst is volledig voor de Stichting Roparun.

“Eindelijk kunnen we weer wat doen voor al die kankerpatiënten” zegt Jules Theuns van Roparunteam De L’Oslopers. Zijn team besloot dit jaar niet deel te nemen aan de alternatieve Roparun, maar maakte alsnog een bedrag van 7500 euro over aan de Stichting Roparun. “Alsnog een mooi bedrag, maar het staat in schril contrast tot de 36.000 euro die we in 2019 konden overmaken”, zegt hij, “onze mosselavonden zijn altijd een grote inkomstenbron, maar de afgelopen twee jaar konden ze niet in hun traditionele vorm doorgaan. Dit jaar kan dat eindelijk weer, dus we kunnen niet wachten om onze gasten weer te ontvangen!”

Zo denkt Peter Hussaarts van Eetcafé Boulevard er ook over: “Mosselavonden voor de Roparun, dat is pure nostalgie. En het is een goed doel waar we heel graag aan meewerken, dus wij verheugen ons erop! We stellen de tafels ruimer op dan anders, zodat iedereen zich prettig kan voelen. Daardoor is er wat minder ruimte dan normaal, maar we kunnen nog altijd 100 eters per avond verwelkomen. Iedereen is welkom!”

Na een zwaar jaar voor de horeca hoopt Hussaarts dat iedere eter een extra drankje bestelt. Theuns is blij met de steun van De Boulevard: “Het is mooi te zien hoe sponsors zich willen inzetten voor dit mooie doel. Acqua Mossel, Delta Mossel en Qualimer zorgen voor de mosselen, Lamb Weston levert de friet en ook Jansen & Co, Van Oers en de Coop-supermarkt helpen ons om deze avonden te realiseren. Het wordt ouderwets gezellig, de soep, de mosselen, de friet en het toetje worden ouderwets lekker, en hopelijk wordt de opbrengst ouderwets hoog zodat we veel mensen kunnen helpen!”

Wil je ook mosselen eten op 19 of 20 november? De kosten bedragen 20 euro per persoon. Geef je op via jules.theuns@gmail.com

“Het wordt weer ouderwets gezellig”