Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Evelien Jacobs en Dennis van Re-Creation.</p>

Evelien Jacobs en Dennis van Re-Creation.

Show- en twirlclub Re-Creation oogst lof op wedstrijd

OSSENDRECHT - Afgelopen zondag 19 september was het na anderhalf jaar eindelijk weer zo ver: de leden van show- en twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht mochten weer de wedstrijdvloer op. 


De eerste wedstrijd na een lange stilte vond plaats in sporthal de Slagen in Waalwijk. Re-Creation was met drie teams, twee duo’s en dertien solisten goed vertegenwoordigd. Voor soliste Evelien Jacobs werd het een mooi begin, want zij behaalde met haar routine in de topklasse maar liefst 91,0 punten. Bij een score boven de 90,0 punten hoort de speciale titel ‘Lof der Jury’.

Op de wedstrijdvloer in Waalwijk stonden 13 solisten van Re-Creation, waarvan twee solisten uitkomen in de hoogste klasse. Evelien Jacobs is hier één van en draait al heel wat jaren mee in de twirlwereld. De laatste jaren reist ze zelfs wekelijks naar Ossendrecht vanuit Nijmegen, omdat ze daar is gaan studeren. Het behalen van de ‘Lof der Jury’ is voor haar dus een mooie bekroning van het fanatiek trainen. Amy-Lynn Hunting is de andere soliste die uitkomt in de topklasse. Zij behaalde tevens een monsterscore in Waalwijk, namelijk 89,0 punten.
Er werden op deze eerste wedstrijd sinds lange tijd zelfs eerste plaatsen binnen gehaald. Zo werden de twee gevorderden teams, het A- en B-team, eerste in hun klasse. Daarnaast werden de twee duo’s van Re-Creation ook eerste in de jeugd 3- en juniorklasse. Dit waren de duo’s van Emy de Wit & Evi Disco en Miranda Hoeckx & Anna van der Poel. Ook soliste Michelle Puts werd twee keer eerste met zowel haar 1- als 2-baton routine.

Plaatsing
Het C-team, wat inmiddels een ensemble van drie fanatieke meiden is geworden, behaalde een mooie tweede plaats. Het ensemble bestaat uit Femke Musters, Chinouk Bruin en Katie Borgmeijer. Een knappe prestatie, zeker gezien Katie nog maar kort lid is en in zeer korte tijd de show heeft aangeleerd. Daarnaast werd zowel Laura van Hoof in de junior middenklasse 2e met 79,6 punten als Amy-Lynn met haar 1-baton in de N2 klasse met 4,3 punten. Dit laatste levert Amy-Lynn ook een plaatsing voor het NK op.
Verder werden er mooie scores gehaald door Fabienne Bril (5e plaats met 77,2 punten), Valentina de Grande Sousa (10e met 73,2 punten), Miranda Hoeckx (12e met 72,0 punten), Anna van der Poel (14e met 69,0 punten), Anouk Kerstens (15e met 73,2 punten), Floor Daalmans (5e met 81,6 punten) en Michelle Puts (4e met 84,6 punten), Laura van Hoof (3e met 2,3 punten) en Floor Daalmans (4e met 1,7 punten).

Meer berichten